70k sistem değerlendirmesi

Baris_07

Yeni Üye
Uzun bir aradan sonra, yaklaşık 10 yıl sonra, bilgisayar toplama fikri aklıma geldi. Mevcut sistemimdeki bazı parçaları yeni sistemde kullanmayı düşünüyorum.

Çok sık oyun oynamıyorum; Battlefield serisini ve birkaç yarış oyununu oynuyorum. Günümüzün teknolojik harikalarını ve şık kasaları görünce çok heveslendim ve beyaz bir sistem kurmak istiyorum.

Parça uyumluluğunu nasıl kontrol edebileceğimi öğrenmek istiyorum. Düşündüğüm parçalar şöyle: AMD Ryzen 9 7800X3D işlemci, Asus ROG Strix X670E-A anakart (6000 MHz destekli), G.Skill 2x18GB 36GB EXPO destekli 6800 MHz RAM.

Nzxt H9 Elite beyaz kasa kullanmayı planlıyorum. Soğutucu olarak mevcut Corsair H100i 240mm'imi kullanacağım, yeterli gelmezse 420mm'lik bir NZXT soğutucu düşünüyorum. Depolama için WD 1TB Black NVMe Gen4 SSD kullanacağım.

Güç kaynağı olarak mevcut Corsair 650W Platinum modüler güç kaynağımı kullanmayı düşünüyorum. Yeterli olacağını umuyorum. Ekran kartı olarak ise, önümüzdeki birkaç ay içinde alacağım RTX 4080'e kadar, mevcut EVGA GTX 970'imi kullanacağım. Performans biraz kısıtlı olabilir ama idare eder.

Sistem hakkında görüşlerinizi bekliyorum. Değiştirmem gereken, daha iyi bir alternatif olabilecek parça önerilerinizi bekliyorum.

Son mesajlar

Geri