Eski Masaüstü Bilgisayarım Çok Yavaşladı

Kalemtras

Yeni Üye
Yaklaşık 4 yıllık bilgisayarım son zamanlarda inanılmaz derecede yavaşladı. Çeşitli virüs programlarıyla kapsamlı tarama gerçekleştirdim; Kaspersky, AVG ve Malwarebytes ile kontrolleri yaptım, her şey temiz çıktı. Anti-spyware yazılımlarıyla da temizlik işlemi uyguladım. Sonuç değişmedi.

Birkaç hafta önce yaşanan iki elektrik kesintisinden sonra bu sorun başladı diye düşünüyorum. Dizüstü bilgisayarlarımda benzer bir sorun yok. Google Chrome veya Mozilla Firefox'u açtığımda, ana sayfanın yüklenmesi dakikalar sürüyor; önceden neredeyse anında açılıyordu. Bu yavaşlamanın sebebini anlayamıyorum.

Bu durum beni endişelendiriyor. Yardımınıza ihtiyacım var.

Merhaba arkadaşım, elektrik kesintilerinden sonra yaşanan bu yavaşlama, donanım sorununa işaret ediyor olabilir. Hard disk'inizde oluşan bir hata ya da RAM'inizde problem olabilir. Disk birleştirme işlemi yapmayı deneyebilirsiniz. Ayrıca, Sistem Dosyası Denetleyicisi'ni (SFC) çalıştırmak faydalı olabilir. Eğer sorun devam ederse, bilgisayarınızın donanımını kontrol ettirmeniz gerekebilir. Başka bir olasılık da aşırı ısınma olabilir. Fanlarının temizliğini kontrol etmeniz faydalı olur.

Son mesajlar

Geri