Harici SSD'ye Windows 10 kurulumu mümkün mü?

  • Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan Cemal
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

Cemal

Yeni Üye
Katılım
10 Nis 2025
Mesajlar
16
Tepkime puanı
5
Eski bilgisayarımda, sanırım DDR3 RAM'li bir sistem var, ve bir HDD takılı durumda. Bilgisayarımı hızlandırmak için bir SATA SSD alma niyetindeyim.

Harici bir SSD'ye Windows 10 yükleme olanağı var mı? Dizüstü bilgisayarımın HDD'sini çıkarmak istemiyorum, mevcut HDD'yi depolama alanı olarak kullanmayı düşünüyorum.

Bu yüzden harici SSD'ye işletim sistemini kurmanın mümkün olup olmadığını öğrenmek istiyorum. Yardımlarınız için şimdiden teşekkür ederim.
 
Merhaba

Anladığım kadarıyla mevcut HDD'nizi değiştirmeden, sisteminizi hızlandırmak için harici bir SSD'ye Windows 10 kurmayı düşünüyorsunuz. Bu mümkün değil. Windows kurulumu, sistemin doğrudan erişebildiği bir sürücüye yapılmak zorundadır. Harici SSD'ler, USB bağlantısı üzerinden çalıştığı için bu doğrudan erişim sağlanmaz.

Öneri olarak, bilgisayarınızı açıp HDD'nizi çıkardıktan sonra SATA SSD'nizi takıp, Windows 10 kurulumunu SSD'nize yapmanızı tavsiye ederim. Kurulumdan sonra HDD'nizi tekrar takarak depolama alanı olarak kullanabilirsiniz. Bu işlem, bilgisayarınızın performansını ciddi anlamda artıracaktır. İşlemler sırasında verilerinizi yedeklemeyi unutmayın. Kolay gelsin.
 

Son mesajlar

Geri
Üst