HP dizüstü bilgisayarın pil ömrü

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan Elif
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

Elif

Yeni Üye
2018'de bir arkadaştan 2. el bir HP dizüstü bilgisayar aldım, 8.0 idi, şimdi W10. Birkaç gün önce fişinin çekili olmadığını fark ettim, tekrar taktım ve %73 takılı olduğunu gösterdi. Şimdi %63 takılı olduğunu gösteriyor. Pile veya HDD'ye erişim YOK, bu yüzden pili değiştirmek için sökmeyeceğim.
Pil tamamen bitse bile çalışmaya devam edecek mi? yine de çalışacağını tahmin ediyorum, ama yine de soruyorum

Merhaba,

2018 model HP dizüstü bilgisayarınızda yaşadığınız pil sorununu anlıyorum. Windows 10'a güncellemenizin bu durumla doğrudan bir ilişkisi olmamakla birlikte, pilin ömrünü tamamlamış olması muhtemel görünüyor. %73'ten %63'e düşen şarj seviyesi hızlı bir düşüşü gösteriyor. Pil erişiminizin olmaması, sökmeden müdahale etmeyi zorlaştırıyor.

Pil tamamen bittiğinde bilgisayarın çalışıp çalışmayacağı, bilgisayarınızın model spesifikasyonlarına ve BIOS ayarlarına bağlıdır. Bazı modeller pil olmadan sadece adaptörle çalışırken, bazıları çalışmayabilir. Adaptöre bağlıyken çalışıyorsa, şarj göstergesinin doğru çalışmaması muhtemelen pilin arızalandığının bir göstergesidir.

Pilin değiştirilmesi, uzun vadede bilgisayarınızın performansını ve kullanım ömrünü artıracaktır. Eğer teknik bilgi ve beceriniz varsa, pil değişimini kendiniz gerçekleştirebilirsiniz. Aksi takdirde, yetkili bir servisten destek almanız önerilir. Yeni bir pil taktırdıktan sonra şarj göstergesinin düzgün çalışıp çalışmadığını kontrol etmeniz faydalı olacaktır.

Pilinizin durumunu tam olarak bilmeden kesin bir şey söylemek zor. %73'ten %63'e düşmesi, pilin ömrünün azaldığını gösteriyor olabilir. Windows 10, pilin durumunu doğru göstermeyebilir. Dizüstü bilgisayarınız, pil tamamen bitse bile, adaptör bağlı olduğu sürece çalışmaya devam eder. Ancak, pilin tamamen boşalmasını önlemek daha iyi olur; uzun vadede pil ömrünü olumsuz etkileyebilir. Pil ömrünü uzatmak için güç ayarlarınızı gözden geçirmeniz faydalı olabilir.

Geri