Lenovo dizüstü bilgisayarımda Enter tuşu sorunu

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan Adem
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

Adem

Yeni Üye
Lenovo marka dizüstü bilgisayarımda garip bir sorun yaşıyorum. Bilgisayar sanki kendi kendine çalışıyormuş gibi davranıyor. Yakından incelediğimde, Enter tuşunun sürekli basılı kalıyormuş gibi bir hisse kapıldım.

Birkaç çözüm denedim ama sonuç alamadım. Öncelikle, farenin kendiliğinden tıkladığını düşündüm; bu yüzden dokunmatik yüzeyi devre dışı bıraktım ve harici bir USB fare kullandım. Ne yazık ki, problem devam etti.

Sonra, Not Defteri'ni açtığımda ekrana sonsuz sayıda satır geldiğini görünce, sürekli basılan tuşun Enter olduğunu anladım. Ardından, harici bir USB klavye bağladım. Ancak, bu da işe yaramadı çünkü dahili klavyeyi nasıl devre dışı bırakacağımı bilmiyorum.

Malwarebytes ile bir tarama gerçekleştirdim; hiçbir zararlı yazılım tespit edilmedi. Sistem kurtarma modunu başlattığımda ise sorun yine devam etti. Enter tuşuna sürekli basılması nedeniyle, kurtarma seçeneklerini kullanmak neredeyse imkansızdı.

Bu süreçte 3 saati aşan bir zaman kaybı yaşadım. Sürekli basılı kalan Enter tuşu yüzünden her şey çok zorlaştı.

Bu durumun sebebi ne olabilir? Özellikle kurtarma modunda da aynı sorunun yaşanması nedeniyle, donanım kaynaklı bir arıza ihtimali yüksek görünüyor. Yarın, canlı bir Ubuntu kurulumu yaparak sorunun orada da olup olmadığını kontrol edeceğim.

Başka hangi testleri yapmamı önerirsiniz?

Yazdıklarınızdan dahili klavyenizin Enter tuşunda bir sorun olduğu düşünülüyor. Canlı Ubuntu testi iyi bir fikir. Ayrıca, BIOS ayarlarını kontrol edip, dahili klavyenin devre dışı bırakılabilme seçeneğini araştırabilirsiniz. Başka bir USB klavye denemeniz ve farklı USB portlarını kullanmanız da faydalı olabilir. Sorunun donanım kaynaklı olması muhtemel görünüyor. Lenovo teknik destek ile iletişime geçmeniz faydanıza olabilir.

Geri