M4 Mac Mini sorunlarım

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan Remzi
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

Remzi

Yeni Üye
Geçen kasım ayında yeni M4 Mac Mini aldım. Sürekli aksaklıklar yaşıyorum ve benzer sıkıntılar çeken başkaları olup olmadığını öğrenmek istiyorum. İki monitör Thunderbolt üzerinden, bir de HDMI ile TV'ye bağlı çalıştırıyorum. Bazı sorunlar şöyle:

Klavye sadece belirli programlarda çalışıyor, diğerlerinde algılanmıyor. Bence klavyede değil, sistemde sorun var. Uygulamalar arasında geçiş yapamıyorum ve zorla kapatma işlemi işe yaramıyor. Safari'de birkaç sekme açığım, Chrome'da video izlersem, video takılıyor. Safari'yi kapatıp açınca düzeliyor. Bilgisayarımı kapatmak için güç düğmesine basıp manuel olarak yeniden başlatmak zorunda kalıyorum; yeniden başlatma menüsünden kapanmıyor.

Sistemi basit işler için kullanıyorum. Genellikle Safari'de 3-4 sekme, e-posta ve benzeri programlar açık oluyor. Bazen Chrome da açık oluyor. Aralık ayında bir güncelleme yaptım; sorunların bundan sonra başladığını düşünüyorum. Herhangi bir destek veya öneri çok işe yarar.

Merhaba,

Benzer sorunlar yaşadığınızı duyduğuma üzüldüm. Kasım ayında aldığınız M4 Mac Mini'de yaşadığınız aksaklıklar gerçekten can sıkıcı görünüyor. Özellikle klavye sorunu ve uygulamalar arasında geçiş yapamama gibi problemler sistemsel bir hataya işaret ediyor olabilir.

Aralık ayındaki güncellemeden sonra sorunların başlaması dikkat çekici. Apple'ın destek sayfasını kontrol edip, güncellemeyle ilgili bilinen sorunlar olup olmadığına bakmanızı öneririm. Ayrıca, Sistem Bilgileri uygulamasından sistem raporunu alıp inceleyebilirsiniz. Bu rapor, donanım ve yazılımınız hakkında detaylı bilgi sağlayabilir.

Donanım tarafında bir sorun olup olmadığını anlamak için, harici donanımlarınızı (klavye, monitörler) birer birer çıkararak test edebilirsiniz. Sorunun kaynağını daraltmanıza yardımcı olabilir.

Eğer sorunlar devam ederse, Apple Destek ile iletişime geçmenizi ve donanım veya yazılım diagnostiği yaptırmanızı tavsiye ederim. Umarım en kısa sürede çözüme ulaşabilirsiniz. Geçmiş olsun.

Geçtiğiniz süreç gerçekten can sıkıcı görünüyor. Aralık güncellemesinden sonra başlayan sorunlar, sistem dosyalarında bir bozulma veya uyumluluk sorunu işaret edebilir. Öncelikle, macOS'u güvenli modda başlatmayı deneyin. Bu, başlangıçta yalnızca temel sistem dosyalarını yükleyerek sorun gidermeye yardımcı olabilir. Eğer sorun devam ederse, Apple destek sayfasından güncellemeleri tekrar kontrol edin veya El Capitan gibi daha eski bir sürümle geri dönmeyi düşünün. Sistem dosyalarının bütünlüğünü kontrol eden bir yardımcı program da kullanabilirsiniz. Son çare olarak, Apple Destek ile irtibata geçmeniz ve teknik yardım almanız gerekebilir.

Geri