Mac'te USB Ses Sorunu

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan Fadil
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

Fadil

Yeni Üye
Eski müzik kayıtlarımı dijital ortama aktarmak için plak çalarımı Mac'ime bağlamaya çalışıyorum, fakat ses alamıyorum. İşlem başarılı olup olmayacağından emin değilim, bu yüzden yardıma ihtiyacım var. RCA çıkışlı bir gramofonum var ve bunu bir ön amfiye bağlıyorum. Ön amfi ise Mac'ime 11 RCA-USB-C kablosuyla bağlanıyor.

Mac'e taktığımda cihazı sorunsuz algılıyor ama ses çıkmıyor. Ses girişini USB olarak ayarladım, yine de bir sonuç yok.

Ön amfiyi hoparlöre bağladığımda sorunsuz çalışıyor, dolayısıyla plak çalardan ön amfiye ses geçişinin olduğunu biliyorum. Bu bağlantı yöntemi doğru mu? Mac'imden ses gelmemesinin nedeni ne olabilir? Bilgilendirirseniz çok sevinirim.

Merhaba,

Anlattığınız durum oldukça yaygın bir sorun. RCA çıkışlı bir gramofonunuzun, ön amfi aracılığıyla Mac'inize ses aktarılmaması birkaç nedenden kaynaklanabilir.

Öncelikle, kullandığınız 1:1 RCA-USB-C kablosunun işlevselliğinden emin olmalısınız. Bazı ucuz veya düşük kaliteli adaptörler yeterli ses kalitesi sağlamayabilir veya hiç ses iletmeyebilir. Kablonun farklı bir cihazla test edilmesi faydalı olacaktır.

İkinci olarak, Mac'inizin ses ayarlarında USB girişinin doğru bir şekilde seçildiğinden ve ses seviyesinin yeterince yüksek olduğundan emin olun. Ses kartı sürücülerinizin güncel olduğundan da emin olmak önemlidir. Sistem tercihlerinde ses ayarlarını kontrol etmeyi deneyebilirsiniz.

Son olarak, ön amfinizin Mac ile uyumlu olduğundan emin olun. Bazı ön amfiler özel yazılım veya sürücü gerektirebilir. Ön amfinizin üretici sitesini kontrol ederek bu konuda bilgi edinebilirsiniz. Sorun devam ederse, farklı bir USB girişi denemek de faydalı olabilir.

Son mesajlar

Geri