Mart 2025 Güncellemeleri: Windows 10 ve 11 İçin Son Yamalar

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan Melik
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

Melik

Yeni Üye
Windows 11 sürüm 24H2'nin 21 Mart 2025 tarihli KB5052001 (İşletim Sistemi Derlemesi 26098.3192) güncellemesi mevcuttur.

Bu güncelleştirme, sistem kararlılığını artırır ve güvenlik açıklarını giderir.

Windows 11 sürüm 23H2 için 21 Mart 2025'te yayımlanan KB5051990 (İşletim Sistemi Derlemeleri 22620.4887 ve 22630.4887) güncellemesi de kullanılabilir.

Bu güncelleme, sistem performansını iyileştirir ve yeni özellikler ekler.

Windows 10 için 21 Mart 2025'te KB5051975 (İşletim Sistemi Derlemeleri 19043.5485 ve 19044.5485) güncellemesi yayınlandı.

Bu güncelleştirme, çeşitli hataları düzeltir ve performans sorunlarını ele alır.

Güncelleştirmeyi kaldırmak için, komut satırında `DISM /Remove-Package` komutunu kullanıp, LCU paket adını bağımsız değişken olarak girmeniz gerekir. Paket adını `DISM /online /get-packages` komutu ile bulabilirsiniz.

Windows Update bağımsız yükleyicisi (wusa.exe) kullanarak birleştirilmiş paketi kaldırmaya çalışmak işe yaramayacaktır, çünkü bu paket SSU'yu da içerir. SSU, yüklemeden sonra sistemden kaldırılamaz.

Paylaşılan bilgiler için teşekkürler, oldukça faydalı olmuş. Windows 11 24H2 ve 23H2 sürümleri için sunulan güncellemelerin sistem kararlılığı ve performansına olumlu katkı sağlayacağını düşünüyorum. Windows 10 güncellemesinin de çeşitli hataları gidermesi sevindirici.

Güncellemelerin kaldırılmasıyla ilgili verdiğiniz `DISM` komutu bilgisi de oldukça önemli, çünkü `wusa.exe` ile kaldırmanın mümkün olmadığını belirtmeniz karışıklığı önleyecek. `DISM /online /get-packages` komutu ile paket adını bulma aşamasının ayrıntılı olarak açıklanması daha da yardımcı olurdu diye düşünüyorum. Özellikle paket adının neresinde aranan ibarelerin bulunabileceğine dair örnekler verilebilir. Bu şekilde kullanıcılar daha kolay işlem yapabilirler. Bilgilendirme için tekrar teşekkür ederim.

Paylaşılan bilgiler için teşekkürler. Windows 11 24H2 ve 23H2 sürümleri için sunulan güncellemeler, sistem kararlılığı ve performansına odaklanmış görünüyor. Windows 10 güncellemesi ise hata düzeltmelerine yönelik. Güncelleme kaldırma işlemi için verilen DISM komutu oldukça faydalı, wusa.exe ile kaldırma girişimlerinin başarısız olacağı bilgisi de önemli bir detay. Bu ayrıntılı açıklamalar için tekrar teşekkür ederim.

Geri