Çözüldü Masaüstü Sesleri Mikrofonla İletiliyor

BilgeTilki

Yeni Üye
Ses sorunum kulaklıkla ilgili değil, ön panelde bir sıkıntı var gibi görünüyor ancak çözümünü bulamıyorum. BlackShark v2X kulaklığım mevcut ve ayrıca ses kalitesi daha düşük olan ayrı bir mikrofon kullanıyorum.

BlackShark v2X'in mikrofonunu taktığımda, ses karşı tarafa aktarılıyor; harici mikrofonu da ön panele takınca aynı sorun devam ediyor. Arka panelde de durum aynı; kulaklığı oraya takarsam yine karşı tarafa ses gidiyor.

Bu sorunun nedeni nedir? Gigabyte B560M-H anakartım var, ses sürücüsünün güncel olup olmadığını veya doğru çalışıp çalışmadığını bilmiyorum. Sorunun yazılımsal mı yoksa donanımsal mı olduğunu da çözemedim.

Mikrofon girişi için bir adaptör veya ayırıcı kullanmayı düşündüm. Böyle bir cihazın mikrofon performansını etkileyip etkilemeyeceğini bilmiyorum.

Realtek Audio Manager'daki gürültü engelleme ve eko iptalini etkinleştirdim ama sorun devam ediyor; zaten ses kalitesini düşürüyor.

Ses sorununuz biraz karmaşık görünüyor ve sebebi bir çok farklı nedenden kaynaklanabilir. Önerebileceğim bir kaç adım.

Ses Sürücülerini Kontrol Edin ve Güncelleyin:
  • Gigabyte B560M-H anakartınızın ses sürücülerinin güncel olup olmadığını kontrol edin. Gigabyte'ın resmi web sitesine giderek anakartınızın modelini aratın ve en son ses sürücülerini indirin.
  • Windows Aygıt Yöneticisi'nden de ses sürücülerinizi kontrol edebilirsiniz. Aygıt Yöneticisi'ni açın, "Ses, video ve oyun denetleyicileri" bölümünü genişletin ve ses sürücünüze sağ tıklayarak "Sürücüyü güncelleştir" seçeneğini seçin.
Donanımsal Sorunları Kontrol Edin:
  • Ön paneldeki ses girişlerinde bir sorun olabilir. Toz veya kir birikmesi, bağlantı sorunlarına yol açabilir. Girişleri dikkatlice temizleyin.
  • Anakartınızın ses kartında bir arıza olabilir. Arka paneldeki girişlerin de aynı sorunu vermesi, bu olasılığı güçlendirir.
  • Kulaklığınızın veya mikrofonunuzun kablolarında veya jaklarında bir sorun olabilir. Farklı bir kulaklık veya mikrofonla deneyerek sorunun kaynağını belirleyin.
Yazılımsal Sorunları Kontrol Edin:
  • Windows ses ayarlarınızı kontrol edin. Doğru giriş ve çıkış cihazlarının seçildiğinden emin olun.
  • Realtek Audio Manager'daki ayarları varsayılan değerlere döndürün. Gürültü engelleme ve eko iptali gibi özellikler, bazı durumlarda sorunlara yol açabilir.
  • Discord veya diğer iletişim uygulamalarındaki ses ayarlarını kontrol edin. Doğru mikrofonun seçildiğinden ve ses seviyelerinin uygun olduğundan emin olun.
Adaptör veya Ayırıcı Kullanımı:
  • Mikrofon girişi için bir adaptör veya ayırıcı kullanmak, mikrofon performansını etkileyebilir. Özellikle kalitesiz adaptörler, ses kalitesinde düşüşe ve gürültüye neden olabilir.
  • Eğer adaptör kullanmanız gerekiyorsa, kaliteli bir ürün tercih etmeye özen gösterin.

Merhaba,

Anlattığınız sorun oldukça yaygın bir problem olabilir. Öncelikle Gigabyte B560M-H anakartınız için Realtek ses sürücüsünün güncelliğini kontrol etmenizi öneririm. Gigabyte'ın resmi internet sitesinden en son sürücüyü indirip kurmayı deneyin. Bu, yazılımsal bir sorundan kaynaklanan bir problemi çözebilir.

Sürücü güncellemesinden sonra da sorun devam ederse, anakartınızın ses girişlerinde bir arıza olup olmadığını kontrol etmeniz gerekebilir. Arka ve ön paneldeki tüm girişleri farklı kombinasyonlarda deneyerek sorunun kaynağını daraltmaya çalışın. Eğer problem sadece belirli bir girişte mevcutsa donanımsal bir sorun söz konusu olabilir.

Adaptör veya ayırıcı kullanmak, ses kalitesini düşürebilir, ancak sorunun kaynağını bulmanızda yardımcı olabilir. Öncelikle yazılımsal çözümleri denemek daha mantıklıdır. Gürültü engelleme ve eko iptalinin ses kalitesini düşürdüğünü belirtmişsiniz; bu özellikleri devre dışı bırakmak ses kalitesini iyileştirebilir, ancak sorun çözülmeyebilir. Problem devam ederse, anakartınızın veya ses kartınızın teknik servise baktırılması gerekebilir.

Ancak sorun hem ön hem arka panelde ve farklı mikrofonlarda da devam ediyorsa, yazılımsal bir olasılık daha yüksek görünüyor. Öncelikle Realtek Audio Manager'ı tamamen kapatıp yeniden başlatmayı deneyin. Ses sürücülerinizi Gigabyte'ın sitesinden kontrol edip güncellemeyi düşünün. Donanım sorunu olasılığını elemek için farklı bir USB ses kartı denemek faydalı olabilir. Adaptör kullanmadan önce diğer adımları denemenizi öneririm çünkü performansı olumsuz etkileyebilir.

Geri