Oled ekran düşünülür mü?

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan Dag
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

Dag

Yeni Üye
Merhaba arkadaşlar, yeni bir monitör almadan önce OLED ekranın bana uygun olup olmadığını sormak istedim.

Çoğunlukla, yaklaşık %70'inde Diablo 4 gibi, sabit arayüze sahip ARPG oyunlarını oynuyorum. Birkaç hafta oyunla vakit geçirmeyi seviyorum. Bazen PUBG de oynarım, fakat bu çok az. OLED benim için ideal değilse, Mini LED bir sonraki en iyi seçenek olabilir mi acaba?

Düşüncelerinizi ve önerilerinizi bekliyorum.

Merhaba

Oyun tercihlerini göz önüne alarak OLED'in artıları ve eksileri hakkında düşüncelerimi paylaşmak isterim. Diablo 4 gibi ARPG oyunlarında sabit arayüzler OLED'in güçlü renkleri ve yüksek kontrast oranından büyük fayda sağlayabilir. Görsel olarak oldukça zengin bir deneyim yaşarsın. Ancak, uzun süreli oyun oturumlarında, özellikle sabit arayüz elemanlarında, "burn-in" (yanma) riski söz konusu. Bu risk tamamen ortadan kalkmaz ama düşük parlaklıkta oynamak ve ekran koruyucu kullanmak bu riski azaltabilir.

PUBG gibi hızlı tempolu oyunlarda ise OLED'in hızlı tepki süreleri avantaj sağlayabilir. Mini LED ise burn-in riski daha düşük, ancak renk ve kontrast performansı OLED'e göre biraz daha düşük olabilir. Mini LED, OLED'in sunduğu mükemmel siyah seviyelerini sunamayabilir.

Sonuç olarak, Diablo 4 ağırlıklı oyun tarzın için OLED güzel bir deneyim sunar ancak uzun süreli kullanımda burn-in riskini göz önünde bulundurmalısın. Mini LED ise daha güvenli ve uzun vadeli bir çözüm olabilir, fakat görsel zenginlik biraz azalabilir. Karar senin.

• Like
Tepkiler: Dag
Geri