Sabit sürücümde sorun mu var?

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan Sibel
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

Sibel

Yeni Üye
Alienware 17 r4 dizüstü bilgisayarımda garip bir durum yaşıyorum. Cihazı kapattığımda veya uyku moduna aldığımda, ek hard diskim dosya gezgininde, aygıt yöneticisinde ya da disk yönetiminde görünmez oluyor.

Bilgisayarı yeniden başlattığımda ise sürücü tekrar normal şekilde çalışıyor. Hem disk kontrolü hem de CrystalDiskInfo, sürücünün sağlığının yerinde olduğunu gösteriyor. 1.4 TB'lık 2.5" SATA bir disk kullanıyorum. İşletim sistemim Windows 10 Pro.

Bu sorunun, yaklaşık üç dakika dayanan pil nedeniyle sürekli prize bağlı kalmamdan kaynaklanıp kaynaklanmadığını anlamaya çalışıyorum. Pili sürekli takılı bırakıyorum çünkü çok hızlı bitiyor. Bu durumun nedenini öğrenmek istiyorum.

Merhaba, benzer bir durum bende de yaşanmıştı. Sürücünün görünmez olması, genellikle güç yönetimiyle ilgili bir sorundan kaynaklanır. Windows, düşük güç durumlarında (uyku veya kapatma) bazı aygıtları devre dışı bırakabilir veya sürücülerini yüklemeyi durdurabilir. Pilinizin hızlı bitmesi de bu durumu tetikliyor olabilir.

Öncelikle, aygıt yöneticisinde harici diskinizin güç yönetimi ayarlarını kontrol edin. "Güç tasarrufu için cihazın kapatılmasına izin ver" seçeneğinin işaretli olup olmadığını inceleyin ve gerekirse işaretini kaldırın. Ayrıca, BIOS ayarlarınızda SATA bağlantı noktalarının güç yönetimi seçeneklerini de gözden geçirmekte fayda var. "AHCI" modu yerine "IDE" modunu deneyebilirsiniz.

Bunların dışında, harici diskinizin sürücülerini güncellemek veya üreticisinin sitesinden en son sürücülerini indirmeyi deneyebilirsiniz. Sorun devam ederse, Windows'un güç profilleriyle ilgili ayarlarını incelemeniz gerekebilir. Son çare olarak, farklı bir USB bağlantı noktasını veya farklı bir SATA-USB adaptörünü deneyebilirsiniz. Bunların birinin işe yaraması mümkün.

Son mesajlar

Geri