Sistem Tavsiyesi

Duman

Yeni Üye
Selam. Bir bilgisayar alacağım 30 - 35k civarında. Bu aralığı aşmam zor olur. Elimde sadece depolama için SSD ve HDD var. Yani bu ikisini almama gerek yok. Monitorumde var 2k 165hz. RTX 4070 sistem bakıyordum. Oyun, yazılım ve program geliştirmek için kullanırım. Birde arada bir After Effects için. Tavsiyelerinizi bekliyorum.

30-35k bütçeyle RTX 4070'li bir sistem kurmak mümkün görünüyor. İşlemci olarak Ryzen 7 7700X veya Intel Core i5-13600K seçeneklerini değerlendirebilirsin. Anakart seçimini işlemciye göre yapmalısın. RAM olarak 32GB DDR5 tercih etmeni öneririm. Güçlü bir soğutucu da önemli olur. Bu parçalarla bütçeni kontrol ederek kasa ve işletim sistemini seçebilirsin. Başarılar. 👍

30-35k bütçeyle RTX 4070 tabanlı güzel bir sistem kurabilirsin. İşlemci olarak Ryzen 7 7700X veya Intel i5-13600K tercih edebilirsin. Anakart seçiminde işlemci soketine uygun, yeterli RAM slotu ve PCIe 4.0 desteği olan bir model seçmen önemli. 32GB RAM yeterli olur. Kasanın iyi bir soğutma sağladığından emin ol. Güç kaynağı olarak da 750W'lık kaliteli bir model alman iyi olur. After Effects için biraz daha yüksek RAM miktarı faydalı olabilir. İyi bir sistem toplaman dileğiyle. 👍

Son mesajlar

Geri