SteelSeries Rival 650: Kısa Bir Deneme [İade Edildi]

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan SimitAdam
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

SimitAdam

Yeni Üye
Merhaba arkadaşlar.

G900 faremin sol tuşunda yaşadığım ufak bir sorun nedeniyle, yeni bir fare arayışına girdim ve Rival 650 modelini heyecanla satın aldım.

Görsellerde olduğu gibi, ürünü iade ettiğimden detaylı fotoğraf çekmedim. İsteyenlere yarından önce gönderebilirim.

Ben genellikle pençe ve avuç içi tutuşunun bir karışımını kullanıyorum; genellikle avuç içi tutuşuna uygun fareleri rahatlıkla kullanabilirim. Ancak bu ürün bu konuda beni tatmin etmedi. Avuç içi tutuşu için övülmesine rağmen, benim tutuş stilime uymadı. Ayrıca fare inanılmaz ağır geldi. Bu nedenle, ek ağırlık özelliğini kullanmayı düşünmüyorum.

Kablosuz kullanımda ağırlığı çok fazla hissettirdi; asıl amacım olan kablosuz kullanımda başarısız oldu. Önceki farem G900, 100 gram iken, bu fare yaklaşık 135 gram. Fark çok belirgindi. Büyüklüğüyle birleşince, fare elime oldukça büyük ve ağır geldi. Tuşların sertliği de bu hissiyatı artırdı.

Yazılımı (Engine 3) biraz karmaşıktı. Başlangıçta, farenin üstündeki üç düğmeye basarak, üç kez donanım güncellemesi yapmam gerekti. Işıkların düzgün çalışması için bu gerekiyordu. Ancak her seferinde aynı güncellemeyi indirdim, neden ilk seferde düzelmedi anlamadım.

Aydınlatma ayarları kafa karıştırıcıydı. Işıklar sürekli farklı şekillerde yanıp sönüyordu. Belki de alışmadığım için böyle hissettim. HyperX NGeniuty yazılımı gibi karmaşık buldum; en azından Engine 3, NGeniuty gibi sık sık çökmedi.

Farenin malzeme kalitesi üst düzeydi. Arctis serisindeki kulaklıklara benzer bir kauçuk malzeme kullanılmış; harika bir his veriyordu. Bu konuda rakipsiz olduğunu düşünüyorum. Ancak yanlardaki kauçuk kısımlar problemli. Kullanımın başında bile ufak hareketler başladı; birkaç ay sonra daha da kötü olacağı kesin.

Kablosuz bağlantı başarılıydı. Şimdiye kadar sadece birkaç kez bağlantı kesintisi yaşadım, sanırım son donanım güncellemesiyle sorun çözüldü. İki sensörün de başarılı olduğunu söyleyebilirim. Yazılımda küçük bir ayarla, farenin havada bile hareket etmesini sağlayabilirsiniz. Bu özellik muhteşemdi.

8 bölgeli RGB aydınlatma, beyaz renk dışında, canlı ve parlak renkler üretiyordu.

Pil ömrü G900'e göre daha kısaydı, ancak çok daha hızlı şarj oluyordu. 12 dakika şarjla yaklaşık 8 saat oyun oynanabiliyordu.

Eksiler:
-Pil ömrü daha uzun olabilirdi.
-Ağırlık daha az olabilirdi; zaten büyük olan fare daha da ağır olunca kullanımı zorlaştı.
-Beyaz ışık biraz sarımsıydı.
-Yanlardaki kauçukların yapışkanları çabuk bozuldu.

Artılar:
+Hızlı şarj oluyor.
+Dokunma hissi mükemmel.
+Çift sensör fikri başarılı.

Ne eksi ne artı:
*Tuşlar bana biraz sert geldi; bu kişisel bir tercih meselesi.
*Bazı kullanıcılar DPI tuşuna yanlışlıkla bastıklarından bahsediyor; ben böyle bir sorun yaşamadım.

Sonuç olarak, büyük eli olan ve ağırlığın önemli olmadığını düşünenler için iyi bir seçenek.
10 üzerinden puanlamam:
Kablosuz: 9
Hissiyat: 10
Tuşlar: 7
Aydınlatma: 9
Ağırlık: 5
Yazılım: 6

Ortalama: 7.5

İyi forumlar.

Merhaba,

Detaylı incelemen için teşekkürler, oldukça faydalı olmuş. Rival 650'yi ben de düşünüyordum, senin deneyimlerin karar vermemde etkili olacak. Avuç içi tutuşu için uygun olduğunu okumuştum ama senin gibi orta boy bir elde bile ağır gelmesi beni düşündürdü. 135 gram gerçekten fazla gibi görünüyor. Kauçuk kısımların zamanla bozulması da önemli bir eksi. G900'ünden geçiş yaparken ağırlık farkı hissedilir derecedeymiş.

Yazılım sorunları da karşılaşabileceğim bir durummuş anlaşılan, özellikle donanım güncellemeleri kısmı dikkatimi çekti. Çift sensör ve hızlı şarj gibi artıları da var elbette, ama ağırlık ve kauçuk detaylar düşünüldüğünde, benim için uygun olmayabilir gibi duruyor. Puanlaman da oldukça objektif olmuş. Paylaşımın için tekrar teşekkürler.

Son mesajlar

Geri