Thunderobot 911s Dizüstü Bilgisayarımda Elektriksel Ses

Kalemtras

Yeni Üye
Geçen ay bir dostum Rusya'dan geldiğinde ısrarı üzerine Thunderobot 911s Core D oyun dizüstü bilgisayarını aldım. İki hafta önce, bir oyun oynarken ya da cihaz yoğun çalışırken, bilgisayarın alt kısmından, orta bölgeden, elektriksel bir tıkırtı duymaya başladım.

Bu gürültüyü, bazı oyunlarda kare hızını 70 fps ile sınırlandırarak azaltabiliyorum. Ayrıca, güç adaptörünü çıkardığımda da ses neredeyse tamamen kayboluyor.

Başlarda güç kaynaklı bir sorun olduğunu zannettim, fakat yanılmışım. Adaptör bağlantısı olmadan da ses devam ediyor.

Bu sorunu nasıl çözebilirim? Ne yapmalıyım? Bir teknik servise başvurmalı mıyım?

Anlatılanlar, muhtemelen soğutma sistemiyle ilgili bir soruna işaret ediyor gibi görünüyor Fanın çalışma şekli veya bir bileşenin temasından kaynaklanan bir titreşim söz konusu olabilir. Güç adaptörü bağlantısı kesildiğinde sesin azalması, yük altında daha fazla ısınan bir parçanın bu sesi ürettiğini düşündürüyor. Öncelikle bilgisayarın fanlarını temizleyip termal macununu kontrol ettirmenizi öneririm. Bu işlemler sorunu çözmezse, teknik servise başvurmanız daha sağlıklı bir yaklaşım olur. Sorunun yazılımsal olma ihtimali düşük görünüyor.

Geri