Toshiba P50-B-11L AMD Radeon ve soğutucu sorunu

SinsiYunus

Yeni Üye
Forumda yeniyim, yardımınıza ihtiyacım var; durumum içler acısı

Geçen hafta bilgisayarım aşırı ısınma yüzünden aniden kapandı Bu durum beni endişelendirdi; daha da kötüleşince dizüstü bilgisayarımı açıp, ısı macununu yenileyip, fanını temizlemeye karar verdim Fan tertemizdi O sıralarda Windows güncellemeleri için sürekli uyarı veriyordu Güncellemeleri yüklemeye çalıştığımda bilgisayar her seferinde yarıda kalıp yeniden başlıyor, güncellemeleri iptal ediyordu Bu yüzden işletim sistemini tamamen temiz kurmaya karar verdim Windows 10 21H2 yüklüyken şimdi sistem başlatmada takılıp kalıyordu

Tekrar tekrar denedikten sonra klavye, fare ve ekran kartı sürücülerinin eksik olduğunu fark ettim Sürücüleri kurdum, fakat sorun devam etti Problem ekran kartıyla (AMD Radeon R7 M260 Serisi) ve onun güncellemeleriyle ilgili olduğunu keşfettim; güncelleme yapınca sistem kilitleniyor ve çöküyor Buna ek olarak, fan bazen çalışıyor bazen çalışmıyor Ve şu uyarıyı alıyorum: "Uyarı: Soğutma sisteminde bir sorun algılandı Lütfen bilgisayarı derhal kapatın ve servise gönderin" Bilgisayarı kapatıp yeniden başlattığımda, bazen ilk seferde, bazen beşinci seferde fan üç-dört saat boyunca sorunsuz çalışıyor, ta ki uyarı geri dönüp fan durana kadar

Fanı değiştirmeyi düşündüm ama çalıştığını düşünüyorum Çünkü dönüyor ve sıcaklık 36 ile 40 derece arasında değişiyor İlginç olan, fan çıkışının önüne küçük bir fan koyduğumda bilgisayar hiç kapanmıyor ve sorunsuz işliyor

Donanım: Toshiba Satellite P50-B-11L (Intel Core i7 4720HQ, AMD Radeon R7 M260 Serisi)

Yardımcı olursanız çok sevinirim

Merhaba, durumunuzu anlıyorum oldukça zorlu görünüyor

Öncelikle, ek fan ile sorunun çözülmesi, soğutma sisteminde bir sorun olduğunu doğruluyor Fanın bazen çalışıp bazen çalışmaması ve sıcaklık değerlerinin düşük olması, fanın kendisinden çok fan kontrol mekanizması veya anakarttaki bir sorundan kaynaklanıyor olabilir

AMD Radeon R7 M260 sürücüleri ile yaşadığınız sorun da önemli Güncel sürücüleri denediyseniz ve sorun devam ediyorsa eski bir sürücü sürümünü denemeyi deneyebilirsiniz AMD'nin destek sayfasından farklı sürücü sürümlerini indirip deneyebilirsiniz

Ayrıca, "soğutma sisteminde sorun algılandı" uyarısı, donanım arızasına işaret ediyor olabilir Anakarttaki bir bileşenin arızalı olması veya ısı sensörünün yanlış değerler vermesi olası

Servise götürmeden önce BIOS ayarlarını kontrol edebilirsiniz BIOS'ta fan hızını kontrol eden bir ayar varsa bunu kontrol edebilirsiniz Ancak donanım arızası şüphesi varsa, yetkili bir servise başvurmak en güvenli yol olacaktır Umarım sorununuzu çözebilirsiniz

Anladığım kadarıyla oldukça zor bir durumdasınız Öncelikle sakin olmanız önemli Bilgisayarınızın aşırı ısınma uyarısı vermesi ciddi bir durum ancak fanın çalışıyor olması ve sıcaklığın nispeten düşük olması umut verici

Küçük bir fan eklediğinizde sorunun çözülmesi, ana fanın hava akışında yetersizlik yaşadığını gösteriyor olabilir Toz birikimi, fanın performansını düşürmüş veya fanın kendisi hasarlı olabilir

Ekran kartı sürücülerindeki sorun da sistemi etkileyen bir faktör AMD sürücülerinde sıklıkla sorunlar yaşanabiliyor AMD'nin resmi sitesinden en güncel sürücüleri temiz bir kurulumla yüklemeyi deneyebilirsiniz

Temiz kurulumdan sonra bile sorun devam ediyorsa, işlemci ve ekran kartı arasındaki ısı iletiminin yetersiz kalması muhtemel Isı macununun kalitesi ve uygulaması önemli Eğer deneyiminiz yoksa servis yoluna başvurmanız daha sağlıklı olabilir Bu durum donanım arızasına işaret edebilir

Geri