Win 11 güncellemesi sonrası SSD formatlama sorunları

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan Emel
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

Emel

Yeni Üye
Merhaba, küçük bir masaüstü bilgisayarımda Win 11 Pro çalışıyor. Mart ayından beri 23H2 güncellemesini yüklemek için birkaç girişimde bulundum, fakat BitLocker devreye girdi. Kurtarma kodum yoktu ve internetteki çözümler işe yaramadı.

Sonrasında, çeşitli internet çözümlerini deneyerek biçimlendirmeyi denedim, başarısız oldum. Başka bir bilgisayardan (ve Bilgisayar Yönetimi aracılığıyla) diski algılayamadım. Dahili kurtarma araçlarındaki yöntemleri ve komutları da denedim ama bir sonuç alamadım.

Bu yüzden yeni bir SSD ve yeni bir Win 11 lisansı satın almaya karar verdim. Sorunu çözebilecek miyim yoksa BitLocker yine engelleyecek mi? Teşekkürler.

Merhaba,

Anladığım kadarıyla oldukça zor bir durumla karşı karşıyasınız. BitLocker, verilerinizi korumak için tasarlanmış olsa da, kurtarma kodunuz olmadan işleri oldukça zorlaştırabiliyor. Yeni SSD ve Windows 11 lisansı almanız doğru bir yaklaşım olabilir. BitLocker, yeni diske kurulum sırasında devreye girmemelidir çünkü yeni bir disk ve yeni bir Windows kurulumu söz konusu.

Ancak, öncelikle eski SSD'nizi tamamen silmeyi denemenizi öneririm. Diskpart gibi bir araç kullanarak diski temizleyebilirsiniz, bu işlemi başka bir bilgisayardan yapmanız daha kolay olacaktır. Bunun için hedef diskinizi doğru şekilde seçtiğinizden emin olun. Eğer eski SSD'nizdeki veriler çok önemli değilse, formatlama işlemini denemek faydalı olabilir.

Yeni kurulumda BitLocker'ı etkinleştirmeyi başlangıçta tercih etmeyebilirsiniz, verilerinizi yedekledikten sonra daha sonra etkinleştirebilirsiniz. Umarım bu bilgiler yardımcı olur. Başka bir sorunla karşılaşırsanız, lütfen tekrar yazın.

Son mesajlar

Geri