Windows 10 Kullanıcı Yolu Sorunu

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan Baykus
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

Baykus

Yeni Üye
Yeni bir bilgisayar aldım, işletim sistemi Windows 10.

Excel kodlarımda bir hata ile karşılaştım.

Dosya yoluna baktığımda sorunun kaynağını buldum.

Windows 7'de her şey yolundaydı, örneğin: C:Users/Ian vb.

Ancak Windows 10 sistemimde şu şekilde görünüyor: C:Users/There

"Ian" yerine "There" yazıyor, oldukça garip.

"There" klasörüne sağ tıklayıp yeniden adlandırmayı denedim, fakat seçenek görünmüyor.

Bu durumun bir sorun olduğunu düşünüyorum, çünkü kullanıcı adının olması gerekiyor.

Merhaba,

Windows 10'da kullanıcı klasörü adının değişmesiyle karşılaştığınız sorun oldukça yaygın. "There" klasörü, sistem tarafından oluşturulan varsayılan bir klasör ve muhtemelen "Ian" adlı kullanıcı profiliniz bozulmuş veya taşınmış olabilir. Yeniden adlandırma seçeneğinin görünmemesi de bu bozulmadan kaynaklanıyor olabilir.

Bu durumu düzeltmek için birkaç yöntem deneyebilirsiniz. Öncelikle, Windows'un gizli dosya ve klasörleri gösterme ayarını kontrol edin. Eğer "Ian" klasörü gizli olarak işaretlenmişse, onu görebilir ve yeniden adlandırabilirsiniz. Bu işe yaramazsa, bir sistem geri yükleme noktası varsa, Windows 7'deki durumunuza geri dönebilirsiniz.

Ayrıca, yeni bir kullanıcı profili oluşturmayı ve eski dosyalarınızı yeni profile taşımayı da deneyebilirsiniz. Bu yöntem, dosyalarınızı kaybetme riski taşısa da, sorunu çözmek için etkili bir yöntem olabilir. Sorunu detaylı bir şekilde araştırarak, Microsoft destek sayfalarında da çözüm bulabilirsiniz. Başka bir olasılık da, Windows 10 güncellemelerinden birinin bu soruna yol açmış olmasıdır. Güncelleme geçmişinizi inceleyin.

Geri