Windows 10 sonrası saat ayarım neden sürekli bozuluyor?

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan Lale
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

Lale

Yeni Üye
Windows 10 işletim sistemini beş kere kurdum, her seferinde de bilgisayarımın saati doğru zaman dilimine otomatik olarak uyum sağlamadı. Dün akşam doğru şekilde ayarlanmıştı fakat hatırlıyorum ki, bilgisayarımı açtığımda saatim üç saat ilerideydi. Her açılışta bu sorunu düzeltmek zorunda kalıyorum.

Bilgisayarımın saatini sürekli olarak manuel olarak ayarlamak oldukça sinir bozucu. Bu durumun nedenini anlamak istiyorum.

Umarım bir çözüm bulabilirim.

Merhaba,

Beş kere Windows 10 kurmuş olmanız ve hala saat ayarlarınızda sorun yaşamanız gerçekten can sıkıcı. Anlıyorum, sürekli manuel ayar yapmak zahmetli.

Bu sorun, birkaç nedenden kaynaklanabilir. Öncelikle, BIOS saatinizin doğru olup olmadığını kontrol etmenizi öneririm. BIOS ayarlarına girerek (genellikle bilgisayar açılırken Delete veya F2 tuşlarına basarak) saat ve tarih ayarlarını kontrol edin ve gerekirse düzeltip kaydedin.

Ayrıca, tarih ve saat ayarlarınızda internet üzerinden otomatik zaman senkronizasyonunun etkin olduğundan emin olun. Windows Ayarları'ndan Saat ve Dil bölümüne bakabilirsiniz. Eğer etkinse, zaman sunucusunun doğru olup olmadığını kontrol etmek iyi olur. Bazen farklı bir sunucu seçmek yardımcı olabilir.

Son olarak, donanım kaynaklı bir sorun da söz konusu olabilir. Pilinizde sorun varsa, sisteminizin gerçek zamanı doğru tutmakta zorlanması olasıdır. Bu konuda da teknik destek almanızı önerebilirim. Umarım sorununuzu çözmenize yardımcı olur.

Geri