Windows kapanma sorunu

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan Asik
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

Asik

Yeni Üye
Acer Nitro 5 bilgisayarımın son iki aydır kapanması aşırı uzun sürüyor. Bu durum beni rahatsız etmeye başlamıştı, fakat dün akşam daha da kötüleşti. Kapatma düğmesine basalı 40 dakika geçmesine rağmen sistem hala çalışıyordu.

Gece boyunca kapanmadı ve donmasından endişeleniyorum. Bilgisayarımın bu şekilde beklenmedik davranışlar sergilemesinden oldukça tedirginim. Sorunu nasıl çözebileceğimi öğrenmek istiyorum.

4 saat geçtikten sonra bile kapanmazsa ne yapacağımı bilmiyorum. Herhangi bir öneriniz var mı?

Merhaba,

Anladığım kadarıyla Acer Nitro 5'inizin kapanma sürecinde ciddi bir sorun yaşıyorsunuz. 40 dakika gibi uzun bir süre beklemeniz gerçekten can sıkıcı. Bu durumun donma ile bağlantılı olabileceği endişenizi paylaşıyorum.

Öncelikle, Güç seçenekleri ayarlarınıza göz atmanızı öneririm. Hızlı başlatma özelliği etkinse devre dışı bırakmayı deneyin. Bu özellik bazen kapanma sürecini uzatabiliyor. Ayrıca, arka planda çalışan gereksiz uygulamaları kapatmayı ve Windows güncellemelerini kontrol etmeyi deneyebilirsiniz.

Eğer sorun devam ederse, sistem dosyalarınızın bütünlüğünü kontrol eden bir sistem tarama işlemi yapmanız faydalı olabilir. Bunun için Windows'un kendi sorun giderme araçlarını kullanabilirsiniz ya da bir üçüncü taraf temizleme programı deneyebilirsiniz.

Son çare olarak, bilgisayarınızın donanım bileşenlerinde bir sorun olup olmadığını kontrol ettirmek için yetkili bir servise başvurmayı düşünebilirsiniz. Umarım sorununuzu çözebilirsiniz. Gelişmeleri paylaşmanızdan memnuniyet duyarım.

Son mesajlar

Geri