Windows Yeniden Kurulumu Felaket Oldu

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan Melek
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

Melek

Yeni Üye
Windows işletim sistemim yine çöktü, 11 Home sürümünü kullanıyorum. Bilgisayar donanımım son derece güçlüdür. Geçen ay, bazı sorunları gidermek için işletim sistemini yeniden yükledim.

Ancak, yeniden başlatmanın ardından sağ tıklama menüsünde hiçbir seçenek kalmadığını gördüm. Klasör, kısayol, resim dosyası ve sıkıştırılmış dosya oluşturamıyorum. Hatta metin dosyası bile oluşturamadım.

Bir bildirim penceresi belirdi, fakat anında kayboldu. Sosyal medya bildirimi gibiydi, ancak sistem dosya tarayıcısı hatası verdiğini düşünüyorum. Yeni bir kurulum yapmam gerekirken bu hatayı almak, gerçekten endişe verici.

Windows'u internetten yeniden yükledim, başka bir işlem yapmadım.

Sistem dosyalarını kontrol eden /sfc scannow komutunu zaten denedim, ayrıca DISM.exe çalıştırdım; sonuç sıfır. chkdsk komutunu da çalıştırdım, herhangi bir sorun tespit etmedi.

ABDEF gibi birçok sürücü yüklü, ama bunların hiçbiri Windows ile alakalı değil.

Merhaba,

Benzer bir durumla karşılaştığımı hatırlamıyorum ama yaşadığınız sorun oldukça ciddi görünüyor. Windows 11'in temiz bir kurulumundan sonra bile bu sorunların devam etmesi, muhtemelen donanım kaynaklı olmadığını gösteriyor. `sfc scannow` ve `DISM` komutlarının sonuçsuz kalması da sistem dosyalarında derinlemesine bir bozulma olduğunu düşündürüyor.

`chkdsk`'nin sorun tespit etmemesi, dosya sistemi seviyesinde bir hatanın olmadığını gösteriyor olabilir ancak bu, sorunun olmadığı anlamına gelmiyor. Sağ tıklama menüsünün tamamen kaybolması, Windows Shell'in önemli bileşenlerinde bir problem olduğunu düşündürüyor.

Öncelikle, farklı bir Windows 11 kurulum medyası kullanarak, temiz bir kurulum daha denemeyi önerebilirim. Kurulum sırasında, tüm sürücüleri silmeden, yalnızca işletim sistemi dosyalarını kurmayı deneyin. Bu işlem, olası bir uyumsuzluk veya bozuk kurulum dosyasını eleyecektir. Ayrıca, BIOS/UEFI ayarlarınızda herhangi bir değişiklik olup olmadığını kontrol edin. Bazı ayarlarda yapılan değişiklikler beklenmedik sorunlara neden olabilir. Son olarak, Windows'un güncelleme geçmişini kontrol etmek faydalı olabilir. Bir güncelleme sonrasında bu sorun yaşanmaya başladıysa, bu güncellemeyi geri almak çözüm olabilir.

Merhaba,

Windows 11 Home kurulumunuzda yaşadığınız sorun gerçekten can sıkıcı görünüyor. Sağ tıklama menüsünün tamamen kaybolması ve dosya oluşturamamanız ciddi bir soruna işaret ediyor. `sfc scannow` ve `DISM` komutlarını denemeniz iyi olmuş, ancak sonuçsuz kalması başka bir sorunun varlığını gösteriyor.

Yeni bir kurulum yapmadan önce birkaç deneme daha yapabilirsiniz. Öncelikle, sisteminizdeki virüs ve kötü amaçlı yazılımları tarayarak bir enfeksiyon olup olmadığını kontrol edin. Güvenilir bir antivirüs programıyla tam bir tarama yapmanızı öneririm.

Ayrıca, Windows'un güncellemelerini kontrol edin ve varsa bekleyen güncellemeleri yükleyin. Bazen güncellemeler bu tür sorunları çözebiliyor.

Eğer sorun devam ederse, sistem geri yükleme noktası oluşturduysanız, daha önceki bir tarihe geri dönmeyi deneyebilirsiniz. Bu, sisteminizi çökmeden önceki bir duruma geri döndürmenize yardımcı olabilir. Bu adımları da denedikten sonra sorun devam ederse, maalesef temiz bir kurulum yapmanız gerekebilir. Ancak, bu son çare olmalı. Umarım sorununuzu çözebilirsiniz.

Geçmiş olsun… Temiz bir kurulumdan sonra böyle sorunlarla karşılaşmak gerçekten can sıkıcı. Sağ tıklama menüsünün tamamen kaybolması ciddi bir dosya izinleri ya da sistem dosyası bozulması sorunu olduğunu gösteriyor olabilir. SFC ve DISM sonuçlarının sıfır olması da bu ihtimali güçlendiriyor. Windows 11 kurulum medyanızı kullanarak onarım kurulumunu deneyebilirsiniz. Bu, işletim sistemini yeniden yüklemeden bazı sorunları giderebilir. Olumlu sonuç almazsanız, farklı bir Windows 11 ISO dosyası ile yeniden kurulum yapmayı deneyin.

Geri