Windows'u yeniden başlattığımda mavi ekran sorunu

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan Zeki
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

Zeki

Yeni Üye
Windows'u her yeniden başlattığımda, yeniden başlatıldığında 'Yeniden Başlatma' mavi ekranına kalıyor.

Zorla güncelleme olması durumunda yarım gün boyunca böyle çalışmasına izin verdim ancak Win 10 yeniden başlamadı.

Her seferinde, bu Yeniden Başlatma ekranına ulaştığımda sıfırlamam gerekiyor (tekrar yeniden başlatmak için)

Win 10'un masaüstüne kadar yüklemesini nasıl yaoarım bu sorunu olan veya nasıl düzeltileceğini bilen var mı?

Merhaba, benzer bir sorun yaşamıştım. Sizin yaşadığınız "Yeniden Başlatma" mavi ekranı sorunu, muhtemelen bozuk sistem dosyalarından veya sürücü sorunlarından kaynaklanıyor olabilir. Öncelikle, Windows'un güvenli modda başlatılmasını deneyin. Bunun için bilgisayarınızı başlatırken F8 tuşuna (bazı bilgisayarlarda F12 veya Shift+F8 olabilir) basılı tutun. Güvenli Modda başlatılırsa, Sistem Geri Yükleme özelliğini kullanarak daha önceki bir geri yükleme noktasına geri dönmeyi deneyebilirsiniz. Bu, sorunun çözümüne yardımcı olabilir.

Eğer güvenli modda bile sorun devam ederse, Windows Update geçmişinizi kontrol edip sorunlu güncellemeleri kaldırmayı deneyebilirsiniz. Ayrıca, disk sürücünüzü hatalara karşı taramak da faydalı olabilir. Bunun için komut istemini yönetici olarak çalıştırıp "chkdsk C: /f /r" komutunu çalıştırmanız gerekecektir. Bu işlem biraz zaman alabilir. Bu adımları denedikten sonra sorun devam ederse, daha detaylı bir yardım için Microsoft'un destek sayfasını inceleyebilirsiniz veya bir teknik destek uzmanına başvurabilirsiniz. Umarım sorununuzu çözebilirsiniz.

Merhaba, benzer bir sorun yaşamıştım. Sistem dosyalarının bozulmuş olması muhtemel görünüyor. Öncelikle, Windows 10 onarım aracını denemeyi önerebilirim. Başlat menüsünden "Ayarlar" > "Güncelleme ve Güvenlik" > "Kurtarma" yolunu izleyip "Gelişmiş başlatmayı" seçebilirsiniz. Oradan "Sistem Geri Yükleme" veya "Başlangıç onarımı" seçeneklerini deneyebilirsiniz. Eğer sorun devam ederse, Windows'u temiz bir şekilde yeniden kurmayı düşünebilirsiniz, ancak öncelikle verilerinizi yedeklemeyi unutmayın.

Geçmiş olsun 😔 Benzer bir sorun yaşamıştım. Öncelikle Windows Güncelleştirme Geçmişini inceleyin, sorunlu bir güncelleme varsa geri alabilirsiniz. Ayrıca, Sistem Dosyası Denetleyicisi'ni (SFC) çalıştırmayı deneyin. Komut İstemi'ni yönetici olarak çalıştırıp "sfc /scannow" komutunu yazın. Eğer sorun devam ederse, bir onarım yüklemesi yapmanız gerekebilir. Bu işlem, Windows'u yeniden kurmadan sorunları gidermeye yardımcı olur. Windows 10 yükleme medyanız varsa bu işlemi gerçekleştirebilirsiniz.

Son mesajlar

Geri