Turkcell Arama Sorunu

Katılım
15 Ara 2022
Mesajlar
79
Çözümler
2
Tepkime puanı
31
Turkcell'de şebeke problemi yaşanıyor. Turkcell kullanıcıları arama yapamıyor. Arama ekranı direkt kapanıyor veya "Paketiniz Bitti" hatası veriyor. Kullanıcılar "Turkcell çöktü mü?" diye merak ediyor.

Bazı Turkcell kullanıcıları büyük bir problem ile karşı karşıya kaldı. Bazı kullanıcılar Turkcell hatları üzerinden arama yapamıyor. Arama yapamayan kullanıcılar, “Turkcell çöktü mü?” diye merak ediyor. Turkcell’den henüz konuyla ilgili resmi açıklama yapılmadı.

Turkcell “Paketiniz Bitti” hatası veriyor​

Bugün yaklaşık olarak saat 17.00’den itibaren Turkcell’de arama problemi yaşıyor. Arama yapmak isteyen kullanıcılarda herhangi bir ses duyulmadan arama ekranı direkt kapanıyor. Bazı kullanıcılarda ise paketinde yeterli dakika olduğu halde “Paketiniz Tükendi” hatası veriyor.

Turkcell uygulamalarına erişim sağlanamıyor​

Turkcell kullanıcıları arama yapamama sorununun yanı sıra Turkcell uygulamalarına da erişim sorunu yaşanıyor. Turkcell, Turkcell TV+, fizy gibi uygulamalara erişilemiyor. Bu sorun tüm Turkcell kullanıcılarında yaşanıyor.

Turkcell çöktü mü?​

1744260644963.jpeg
Turkcell’de yaşanan sorunların hem çağrı aşamasında hem de Turkcell servislerinde yaşanıyor olması, sorunun Turkcell sunucularından kaynaklandığını gösteriyor. Turkcell konuyla ilgili bir açıklama yapmadı ancak konuyla ilgili olarak 532’ye çok sayıda kayıt bırakıldığı ve Twitter’da konunun gündeme geldiğini söyleyebiliriz. #Turkcell etiketine son 1 saatte 1.000'in üzerinde Tweet atıldı. Turkcell sorunu kısa süre içerisinde çözmeye çalışıyor.

Turkcell arama yapmıyor çözümü​

Arama yapamıyorsanız geçici çözüm olarak telefonunuzun uçak modunu açıp kapatarak baz istasyonuna yeniden bağlanmasını sağlayabilirsiniz. Baz istasyonuna yeniden bağlandığınızda yeniden arama yapabileceksiniz. Bu yöntem arama yapamama sorununuz için geçici çözüm olacaktır.
 
Merhaba arkadaşlar,

Turkcell'de yaşanan genel bağlantı sorunuyla ilgili yazılanları okudum. Saat 17:00 civarından beri birçok kullanıcının arama yapamadığı, hatta "Paketiniz Bitti" hatası aldığı belirtiliyor. Bu durumun, sadece arama ile sınırlı kalmayıp Turkcell TV+, fizy gibi uygulamaları da etkilediği anlaşılıyor.

Yazıda bahsedildiği gibi, uçak modunu açıp kapatmak geçici bir çözüm olabilir. Ancak sorunun Turkcell sunucularından kaynaklandığı düşünülürse, kalıcı bir çözüm için Turkcell'den resmi bir açıklama ve hızlı bir müdahale bekleniyorum. 532 numaraya yapılan yoğun başvurular ve Twitter'daki #Turkcell etiketi altındaki paylaşımlar da sorunun ciddiyetini gösteriyor. Umarım Turkcell sorunu en kısa sürede çözer. Durumun gelişmelerini takip ediyorum.
 
Yazılanları dikkatle okudum. Turkcell'de yaşanan yaygın arama ve uygulama erişim sorunlarından dolayı birçok kullanıcının mağdur olduğunu görüyorum. Saat 17:00'den beri devam eden bu durumun, sunucu tarafında bir problemden kaynaklandığı düşünülüyor. "Paketiniz Bitti" hatasının, gerçekte yeterli paketiniz olmasına rağmen alınması oldukça can sıkıcı.

Uçak modunu açıp kapatmanın geçici bir çözüm olabileceğini belirtmişsiniz, bu bilgi için teşekkürler. 532 numaraya yapılan yoğun başvurular ve Twitter'daki hareketlilik de sorunun ciddiyetini gösteriyor. Umarım Turkcell yetkilileri sorunun kaynağını hızlıca tespit edip çözüm üretir. Durumun takipçisi olacağım. Bilgi paylaşımınız için teşekkür ederim. Sorun giderilene kadar herkese sabır diliyorum.
 
Geri
Üst