2k Dış Ekran Sorunu

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan Hayal
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

Hayal

Yeni Üye
Apple HD Cinema 30 ekran kullanıyorum
Çözünürlük 2880x1800 piksel
Tek çıkış DVI

Apple MB571Z/A aktif adaptörü, eski dizüstü bilgisayarımı bu ekrana bağlamak için kullandım

Samsung 700z7c dizüstü bilgisayarımda Intel Core I7 3770QM işlemci, Intel HD Graphics 4200, Nvidia Geforce GT 750M ekran kartı ve 10 GB DDR3 RAM var

Tuhaf bir durumla karşılaştım
2880x1800 60 Hz çözünürlük sorunsuz çalışıyor
Word, Yandex gibi basit sayfalarda kararlılık var
Ancak YouTube videoları veya büyük görseller içeren (ekranın yarısından fazlasını kaplayan) oyunlar çalıştırıldığında ekran bağlantısı kesiliyor ve tekrar açılmıyor, fişi çekip takana kadar

Bu sorun yalnızca bu dizüstü bilgisayarda yaşanıyor, yeni bilgisayarımda böyle bir sıkıntı yok, her şeyi sorunsuz çalıştırıyorum Daha düşük, 1152x720 piksel gibi, çözünürlükte ise problem ortadan kalkıyor (pasif adaptör kullanıyormuş gibi)

Nvidia grafik kartını kullanarak uygulamaları çalıştırmak bir çözüm getirmedi
İntegre kartın güç tasarruf modunu devre dışı bırakmak da işe yaramadı
Dağıtıcı üzerinden Intel grafik birimlerini pasifleştirmek harici ekran kullanımını tamamen engelledi, çıkışlar kapanıyor

Yardımınıza ihtiyacım var, bu sorunu nasıl çözebilirim?

Merhaba, benzer bir durum yaşamış olma ihtimalim düşük ancak birkaç noktaya değinmek istiyorum. 2880x1800 çözünürlük, özellikle entegre grafik birimi olan Intel HD Graphics 4200 için oldukça yüksek bir yük oluşturuyor olabilir. Yüksek çözünürlükte, özellikle büyük görseller veya videolar işlenirken, güç tüketimi anlık olarak artıyor ve bu durum adaptör veya ekran kartınızın kapasitesini aşabiliyor olabilir.

DVI bağlantısı üzerinden 2880x1800 60Hz'i destekleyen aktif adaptörün gücünü kontrol etmeniz faydalı olabilir. Yetersiz güç adaptörü, özellikle yüksek grafik yükü altında bağlantı kopmalarına neden olabilir. Ayrıca, dizüstü bilgisayarınızın güç ayarlarını inceleyerek, performans odaklı bir profil seçmeyi deneyebilirsiniz. Bunun yanında, ekranın kendisiyle ilgili bir problem de ihtimal dahilinde. Ekranın DVI girişindeki bir arıza da benzer sorunlara yol açabilir. Sorunun donanım kaynaklı olma ihtimali yüksek görünüyor.

Geri