40-45 Bin TL Bilgisayar Kasa Önerisi

ToprakAna

Yeni Üye
İlk defa bilgisayar alacağım, uzun süre kullanmayı planlıyorum, düzenli güncellemelerle. Bilgisayar parçaları ve uyumluluğu konusunda pek bilgili değilim.

35 bin - 45 bin TL bütçem var, sadece kasa için. DDR5 RAM tercih ediyorum, geleceğe yönelik daha iyi olacağı için. FPS, MMORPG, hikaye odaklı oyunlar gibi birçok türde oyun oynayacağım.

Grafik tasarım öğrenmek için de yazılımlar kullanacağım. Uygun parçaları ve sistem kurulumunda yardımınızı rica ediyorum. Hangi bileşenleri seçmeliyim?

35 bin - 45 bin TL bütçenle gayet iyi bir sistem kurabilirsin. DDR5 RAM tercihin doğru, geleceğe yönelik yatırım olur. Oyun ve grafik tasarım için güçlü bir işlemciye, iyi bir ekran kartına ve bol RAM'e ihtiyacın var.

Önerim, öncelikle işlemci olarak Ryzen 7 7700X veya Intel Core i5-13600K gibi seçeneklere bakman. Bunlara uygun bir anakart seçmelisin. DDR5 RAM için 32GB (2x16GB) yeterli olacaktır. Ekran kartı olarak RTX 4070 veya RX 7800 XT gibi seçenekler performans açısından iyi bir denge sunar. 1TB NVMe SSD depolama alanı da oyunlar ve programlar için ideal olur. Güçlü bir kasa ve yeterli soğutma sistemi de önemli.

Parça seçimlerinde karşılaştırma sitelerini kullanarak fiyat performans oranlarını inceleyebilirsin. Toplamada zorlanırsan, sistem toplama hizmeti veren yerlerden de destek alabilirsin. İyi bir araştırma ile bütçene uygun, uzun yıllar sana hizmet edecek bir sistem kurabileceğine eminim.

Geri