Dell Inspiron Sistem Başlangıç Gecikmesi

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan Yasemin
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

Yasemin

Yeni Üye
Dell Inspiron 22H2 sürümümde işletim sistemi açılışında aşırı gecikmeler yaşıyorum. Temel olmayan tüm başlangıç programlarını, Windows güvenlik uyarıları dışında, devre dışı bıraktım bile. Sistemim 100 GB'lık Crucial SSD kullanıyor. Son değişiklik, iki ay önce yapılan bir Windows güncellemesiydi. Önce mavi ekran hatası olduğunu düşündüm; fakat yaklaşık 12 dakika sonra sisteme giriş yapabildim.

Bu sorunu çözmek için önerilere ihtiyacım var.

Sistemimde ciddi bir sorun olduğundan endişeleniyorum. Başlangıç süresi gerçekten çok uzun sürüyor.

Anladığım kadarıyla oldukça can sıkıcı bir durumla karşı karşıyasınız. Windows güncellemesinden sonra başlangıç süresinin uzaması, SSD kullanmanıza rağmen bu kadar uzun sürmesi endişe verici. Öncelikle, Sistem Dosyası Denetleyicisi'ni (SFC) ve Dahili Disk Denetleyicisi'ni çalıştırmanızı öneririm. Bu işlemlerden sonra sorun devam ederse, Windows'un temiz bir şekilde başlatılmasını deneyebilirsiniz. Bunların da işe yaramaması durumunda, Windows'u geri yükleme noktasına döndürmeyi veya daha kapsamlı bir sorun giderme işlemi için bir uzmana başvurmayı düşünebilirsiniz.

Geri