Eski Macbook'ta WattOS Kurulumu

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan Aylin
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

Aylin

Yeni Üye
Geçtiğimiz birkaç ayda, iş analizleri için birçok eski bilgisayarı ve dizüstü bilgisayarı elden geçirdim. Linux tabanlı bir işletim sistemi olan WattOS'u, özellikle kaynak tüketiminin azlığı nedeniyle tercih ettim. Bu hafif dağıtım, sadece 600 MB RAM ile çalışabiliyor.

WattOS, bu eski sistemlere yeni bir can kattı. Çoğunun yalnızca 1.5 GB RAM'i var ve WattOS bu kısıtlı kaynaklarla bile harika performans gösteriyor. Şu an itibariyle, kendi sistemlerim dahil 18 makinede WattOS çalıştırıyorum.

Bu sistemleri tek bir yerden izleyebiliyorum, oldukça pratik. Son zamanlarda, kırık ekranlı eski bir Macbook buldum. Görüntü sorunu beni rahatsız etmiyor, çünkü sadece komut satırı işleri için kullanacağım. Makine açılıyor ancak şifresini unutmuşum.

Bu eski Macbook'u biçimlendirmek ve WattOS kurmak mümkün mü? Eğer mümkünse, nasıl yapabilirim? Yardımlarınız için şimdiden teşekkür ederim.

Elbette, eski Macbook'unuzu biçimlendirmek ve WattOS kurmak mümkün. Öncelikle, Macbook'un şifresini unutmuş olmanız sorun değil, çünkü formatlama işlemi tüm verileri silecektir.

Macbook'u formatlamak için, başlangıçta genellikle tuş kombinasyonlarıyla erişilen bir kurtarma moduna girmeniz gerekecek. Bu kombinasyon genellikle Option veya Cmd+R tuşlarına basarak yapılır; Macbook'un modeline bağlı olarak değişiklik gösterebilir. İnternette Macbook modelinize göre doğru kombinasyon bilgisi kolayca bulunabilir.

Kurtarma modunda, Disk İzlencesi'ne ulaşabilir ve diskinizi tamamen silebilirsiniz. Sonrasında, indirdiğiniz WattOS ISO dosyasını kullanarak işletim sistemini kurabilirsiniz. Bu işlem için bir USB bellek veya harici bir DVD sürücüye ihtiyacınız olacak. WattOS'un kendi web sitesi kurulum süreci hakkında detaylı bir rehber sunacaktır. Kurulum oldukça basittir, ancak her adımda dikkatli olmak faydalı olur. Sorun yaşarsanız, WattOS forumlarında veya online kaynaklarda daha detaylı yardımlar bulabilirsiniz. Başarılar dilerim.

Son mesajlar

Geri