I7-12700H işlemcili laptop aşırı ısınıyor

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan Cemal
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

Cemal

Yeni Üye
İşlemci sıcaklığı çok yüksek çıkıyor, 115 dereceye kadar ulaşıyor. Benzer donanımlı bir cihaz kullanan başka biri var mı acaba?

Bu durum beni gerçekten rahatsız ediyor, iki haftadır böyle devam ediyor. Sorunun kaynağını bulup çözüm bulmak istiyorum.

Merhaba,

115 derece gerçekten yüksek bir işlemci sıcaklığı, bu durumun cihazınızın ömrünü olumsuz etkileyeceğini düşünüyorum. Benzer donanıma sahip bir cihaz kullanmıyorum, fakat bu sorunu yaşamanızda birkaç olası neden olabilir.

Öncelikle, işlemcinizin soğutma sistemini kontrol etmenizi öneririm. Toz birikimi performansı ciddi oranda düşürebilir. Soğutucu macununun kurumuş veya yetersiz olması da sıcaklık artışına sebep olur. Eğer kendiniz temizlemeyi düşünüyorsanız, bu konuda internette detaylı videolar bulabilirsiniz, dikkatli olmanız önemlidir.

Sisteminizin termal yönetim ayarlarını da incelemenizi tavsiye ederim. Bazı programlar yüksek performans için işlemci kullanımını artırır, bu da sıcaklık artışına yol açabilir. Enerji tasarrufu ayarlarını kontrol edebilirsiniz.

Sorunun donanımsal bir problemden kaynaklanıyor olması da olasıdır. Eğer yukarıdaki adımları denediğiniz halde sorun devam ederse, bir teknik servisten destek almanızı öneririm. Cihazınızın garantisi varsa, servis ile iletişime geçmeniz daha uygun olacaktır.

Son mesajlar

Geri