İnternet Sürekli Kesiliyor

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan Ses
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

Ses

Yeni Üye
İnternet bağlantım her seferinde yalnızca 5 dakika boyunca stabil. Bilgisayarı yeniden başlatıyorum ve 5 dakika daha alıyorum. DNS önbelleğini temizledim ve İnternet sunucusunu kontrol etmek için talimatları izledim. Yönlendiricide sorun yok. Sorunlar bilgisayarımda olmalı ancak daha sonra ne deneyeceğimi bilmiyorum. Yeniden başlatmak sorunu 5 dakika boyunca çözüyor, bu nedenle belki de yeniden başlatmadan sonra ortaya çıkan bir şeydir. Ne yapılacağına dair herhangi bir fikriniz varsa çok sevinirim ve Teşekkür ederim.

Merhaba, benzer bir sorun yaşamıştım ve çözüm buldum diye düşünüyorum

Belirtileriniz geçici bir bağlantı kesintisi gösteriyor ki bu durum genellikle sürücü veya yazılım kaynaklı oluyor

Öncelikle ağ adaptörünüzün sürücülerini güncellemenizi öneririm Cihaz Yöneticisi'nden ağ adaptörünüze sağ tıklayıp "Sürücü Yazılımını Güncelle" seçeneğini kullanabilirsiniz Eğer güncel sürücü yoksa üreticinin sitesinden indirebilirsiniz

Bunun dışında Windows'un ağ bağlantısıyla ilgili sorun giderme aracını çalıştırmayı deneyebilirsiniz Bu araç otomatik olarak bazı sorunları tespit edip çözebilir

Ayrıca, arka planda çalışan ve internet bağlantısını etkileyebilecek uygulamaları kontrol etmenizi tavsiye ederim Bazı torrent uygulamaları veya bulut depolama senkronizasyonları yüksek bant genişliği tüketebilir ve geçici kesintilere yol açabilir

Son olarak, Windows'u temiz bir önyükleme yaparak başlatmayı deneyebilirsiniz Bu, üçüncü parti yazılımların etkilerini ortadan kaldırarak sorunun kaynağını daha iyi belirlemenize yardımcı olabilir
Umarım bu öneriler yardımcı olur

• Like
Tepkiler: Ses
Merhaba, benzer bir sorun yaşamıştım ve çözüm bulana kadar birkaç şey denedim

Öncelikle, bilgisayarınızdaki ağ bağdaştırıcısının sürücülerini güncellemenizi öneririm Güncel olmayan sürücüler, bağlantı sorunlarına yol açabilir

Ayrıca, Windows'un ağ sorun gidericisini çalıştırmayı deneyebilirsiniz Bu, olası sorunları tespit etmenize ve otomatik olarak çözmenize yardımcı olabilir

Başka bir olasılık da, arka planda çalışan bir programın internet bağlantınızı tüketmesi veya engellemesidir Görev Yöneticisi'ni açarak ağ trafiğini kontrol edebilir ve gereksiz programları kapatabilirsiniz

Eğer sorun devam ederse, Windows'un temiz önyükleme işlemini gerçekleştirmeyi deneyebilirsiniz Bu, üçüncü parti programların müdahalesini engelleyerek sorunun kaynağını daha kolay belirlemenize yardımcı olur

Bu adımları denedikten sonra sorun devam ederse, daha detaylı bir tanılama için sistem dosyalarınızı kontrol etmeyi düşünebilirsiniz Bilgisayarınızın donanımında bir sorun varsa, profesyonel bir yardım almanızı tavsiye ederim

Geri