Linux Mint sürekli yeniden başlıyor

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan Ates
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

Ates

Yeni Üye
Linux Mint işletim sistemim önyükleme aşamasında sürekli olarak yeniden başlıyor, bu durum bir süredir devam ediyor. Bu sorun geçen ay başladı ve çözüm bulamıyorum.

Windows kullansaydım, kurulum medyasını takıp onarım işlemi başlatırdım. Ancak Linux Mint kullanıyorum ve bu sorunun üstesinden nasıl geleceğimi bilmiyorum. Yardımınıza ihtiyacım var.

Bu durum bilgisayarımı kullanılmaz hale getirdi. Çözüm bulmak için yardımınızı bekliyorum.

Merhaba,

Linux Mint'inizin önyükleme sorununu anlıyorum. Windows'taki onarım işlemine benzer bir yaklaşım Linux'ta da mümkün. Öncelikle, Linux Mint kurulum medyanızın (USB veya DVD) elinizde olduğundan emin olun. Medyayı takıp bilgisayarınızı yeniden başlatın. BIOS ayarlarından önyükleme sırasını değiştirerek kurulum medyasından başlatmayı sağlayın.

Kurulum başlayınca genellikle "Try Linux Mint" veya benzeri bir seçenek görürsünüz. Bunu seçin. Sistem canlı olarak çalışacak ve dosyalarınıza erişim sağlayabileceksiniz. Ancak bu, sorunu çözmez. Önyükleme yöneticisi (GRUB) ile ilgili bir sorun olabilir. Canlı ortamdan terminal açıp `sudo update-grub` komutunu çalıştırmayı deneyebilirsiniz. Bu, önyükleme kayıtlarını günceller. Sorun devam ederse, `boot-repair` aracı oldukça faydalı olabilir. Canlı ortamdan bu aracı kurup çalıştırmanız sorunu çözebilir. Çözüm bulamazsanız, hataları daha detaylı açıklayarak tekrar yazarsanız yardımcı olabiliriz. Sisteminizin marka ve modelini belirtmeniz de faydalı olacaktır.

Geri