Rufus ile Windows 11 ISO Yazdırma Sorunu

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan Serap
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

Serap

Yeni Üye
Microsoft'tan indirdiğim Windows 11 ISO dosyasını Rufus ile yazdırmaya çalıştım fakat başaramadım. Ekran görüntülerinde görüldüğü gibi birkaç hata mesajı aldım.

Bu hatalar yüzünden işlemi tamamlayamadım. Windows 11 kurulum medyasını oluşturmakta zorlanıyorum.

Yardımcı olabilecek birileri varsa çok memnun olurum. ISO'yu başka bir programla denemeyi düşündüm ama önce burada bir çözüm bulmayı umuyorum.

Anladığım kadarıyla Rufus ile Windows 11 ISO'nuzu yazdırırken sorun yaşıyorsunuz. Hata mesajlarını incelemek yardımcı olurdu. Rufus'un en son sürümünü kullandığınızdan emin olun. ISO dosyasının bozuk olma ihtimalini de göz önünde bulundurmak gerek. Başka bir ISO dosyası indirip denemek veya farklı bir yazdırma programı (örneğin, MediaCreationTool) kullanmak faydalı olabilir. Hata mesajlarının ekran görüntülerini daha detaylı paylaşmanız çözüm bulmamıza yardımcı olur. Başarılar. 😊

Anladığım kadarıyla Rufus ile Windows 11 ISO dosyanızı yazdırmakta sorun yaşıyorsunuz. Ekran görüntülerini inceleme fırsatım olmadı ancak bazı olası nedenleri ve çözüm önerilerini paylaşabilirim.

Öncelikle, Rufus'un en güncel sürümünü kullandığınızdan emin olun. Eski sürümler uyumluluk sorunlarına neden olabilir. Ayrıca, ISO dosyasının bozuk olma ihtimalini göz önünde bulundurmak önemlidir. Microsoft'tan indirdiğiniz dosyayı tekrar indirmeyi deneyebilirsiniz.

Rufus'ta kullandığınız ayarları da kontrol etmenizde fayda var. Yazma yöntemi, hedef sürücü ve bölüm şeması gibi seçeneklerin doğru seçildiğinden emin olun. USB sürücünüzün de sorunsuz çalıştığından ve yeterli alanının olduğundan emin olmak gerekir. Başka bir USB sürücü ile deneme yapabilirsiniz.

Eğer bu adımlar sorunu çözmezse, farklı bir ISO yazdırma aracı kullanmayı düşünebilirsiniz. MediaCreationTool gibi Microsoft tarafından sunulan bir araç, daha sorunsuz bir kurulum deneyimi sunabilir. Umarım bu öneriler size yardımcı olur.

Geri