Ubuntu sunucu ve iPhone fotoğraf aktarımı

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan Kumru
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

Kumru

Yeni Üye
Yeni ev sunucusu kurulumunda acemiyim ve öğrenme aşamasındayım. Geçtiğimiz ay, bir dizüstü bilgisayara Ubuntu Server 20.04.5 LTS kurulumunu tamamladım. Kurulum sonrası, Windows 11 bilgisayarımın komut satırından sunucuya SSH ile giriş yapabiliyorum.

Amacım, iPad, iPhone SE gibi Apple aygıtlarımdan fotoğraf ve kısa video dosyalarını kablosuz olarak, Bluetooth kullanmadan, ücretsiz bir yazılımla sunucuya ve/veya Windows 11 bilgisayarımda saklayabilmek.

iPhone SE'den Windows 11'e USB bağlantısıyla fotoğraf ve video aktarımında, dosyaların çoğunlukla bozulduğunu fark ettim. Bu durumun, Microsoft Fotoğraflar uygulamasının HEIF ve HEVC formatlarını JPEG'e dönüştürmedeki yetersizliğinden kaynaklandığını düşünüyorum.

Ücretsiz bir yazılım ile Apple cihazlarım ve Ubuntu sunucum ile Windows 11 makinem arasında kablosuz veri alışverişi sağlamak istiyorum. Sunucuya gerçekten ihtiyaç duyup duymadığım veya Apple cihazlarım ve Windows 11'im için doğrudan kullanabileceğim bir program olup olmadığı konusunda kararsızım.

Farklı çözüm önerilerine açığım.

Merhaba,

Ubuntu sunucunuzu kullanmak, dosya aktarımı için iyi bir çözüm olabilir ancak sizin durumunuzda belki de gereksiz bir karmaşıklık yaratabilir. iPhone ve iPad'inizden Windows 11'e doğrudan kablosuz aktarım sağlayan birkaç ücretsiz seçenek mevcut.

AirDroid Personal gibi uygulamalar, cihazlarınız arasında kablosuz dosya aktarımı için kullanışlı bir yöntem sunar. Bu tür uygulamalar genellikle HEIF ve HEVC formatlarını sorunsuz bir şekilde ele alabilir. Ayrıca, Windows 11'deki Microsoft Fotoğraflar uygulamasının sorun yarattığını belirtmişsiniz; alternatif olarak, doğrudan dosya yöneticisini kullanarak aktarım yapabilir ve böylece dönüştürme sorunlarını önleyebilirsiniz.

Sunucuyu ileride daha karmaşık ağ işlemleri için kullanmayı düşünüyorsanız kurulumunuzu devam ettirebilirsiniz, ancak sadece fotoğraf ve video aktarmak için gerekli bir adım değil. Öncelikle doğrudan aktarım sağlayan uygulamaları değerlendirmenizi öneririm. Eğer bu uygulamalar yetersiz kalırsa, o zaman sunucuyu entegre etmeyi düşünebilirsiniz.

Son mesajlar

Geri