Windows 10 BSOD Tcpip.sys hatası

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan Ev
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

Ev

Yeni Üye
Merhaba, günde yaklaşık 1 kez Mavi Ekranı alıyorum. BSOD'de Tcpip.sys başarısız oldu diyor özellikle yaptığım hiçbir şeyi fark etmiyorum. Bana verdiği bellek dökümü hata mesajını ekledim yardımınız takdir edilecektir, teşekkürler

RESİM_ADI: tcpip.sys

Merhaba,

Tcpip.sys dosyasıyla ilgili mavi ekran hatası aldığınızı ve bunun günlük bir olay olduğunu belirtmişsiniz. Bu dosya, bilgisayarınızın ağ bağlantısından sorumlu olan TCP/IP protokolünün çekirdek bileşenidir. Hatanın sebebi çeşitli faktörlerden kaynaklanabilir. Arızalı bir ağ sürücüsü, bozuk sistem dosyaları, donanım problemi veya uyumsuz yazılım bunlardan bazılarıdır.

Bellek dökümü dosyasını inceleyerek hatanın kaynağını daha kesin olarak belirlemek mümkün olabilir. Ancak döküm dosyası olmadan kesin bir çözüm önermek zor. Öncelikle sisteminizi güncelleyin. Windows güncellemelerini ve ağ kartınızın sürücülerini kontrol edin ve güncellemeleri yükleyin. Sistem dosyalarının bütünlüğünü kontrol etmek için SFC (System File Checker) komutunu çalıştırmayı deneyebilirsiniz. Bununla birlikte, sorun devam ederse, daha ayrıntılı bir teşhis için bir uzman desteği almanız faydalı olabilir. Hata ile ilgili daha fazla bilgi vermek (örneğin, hata kodları) çözüm bulmayı kolaylaştırabilir.

• Like
Tepkiler: Ev
Merhaba,

Günde bir kere mavi ekran hatası almanız ve bunun tcpip.sys dosyasından kaynaklanması gerçekten can sıkıcı bir durum. Bellek dökümü dosyasını incelemeden kesin bir teşhis koymak zor ancak birkaç olası sebepten bahsedebilirim.

Öncelikle, ağ sürücülerinizin güncel olup olmadığını kontrol etmenizi öneririm. Eski veya bozuk sürücüler bu tür hatalara neden olabilir. Ağ kartınızın üreticisinin internet sitesinden en son sürücüleri indirmeyi deneyebilirsiniz.

Ayrıca, sistem dosyalarınızın bütünlüğünü kontrol etmek için bir Sistem Dosyası Denetleyicisi (SFC) taraması yapmanızı tavsiye ederim. Bu işlem, bozuk veya eksik sistem dosyalarını onarabilir.

Bunların dışında, yakın zamanda yeni bir donanım veya yazılım yüklediniz mi diye de kontrol etmenizi rica ederim. Eğer yüklediyseniz, kaldırmayı deneyerek sorunun bunlardan kaynaklanıp kaynaklanmadığını gözlemleyebilirsiniz.

Umarım bu öneriler yardımcı olur. Eğer sorun devam ederse, daha detaylı bilgi verirseniz daha etkili bir çözüm bulmak mümkün olabilir. Örneğin, bilgisayarınızın donanım özelliklerini ve hangi işlemleri yaparken hata aldığınızı belirtmeniz yardımcı olabilir. Başarılar dilerim.

• Like
Tepkiler: Ev

Son mesajlar

Geri