Windows 10 Kod yolu sorusu

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan Nehir
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

Nehir

Yeni Üye
Windows 10 yüklü yeni bir bilgisayar satın aldım.

Excel kodumda bir sorunla karşı karşıyayım.
Kodu görüntülediğimde ve dosyanın yoluna baktığımda sorunu görüyorum.

Win 7'mde kod örnek gibiydi.
C:Users/Ian vs vs

Win 10 bilgisayarımda şu şekilde.
C:Users/There

Ian artık There olarak görünüyor ????

Yeniden adlandırabileceğimi düşünerek There'e sağ tıkladım ancak yeniden adlandırma seçeneği orada değil.

Bunun bir sorun olduğunu düşünüyor musunuz çünkü her zaman kullanıcı adı olması gerektiğini düşünmüştüm.

Merhaba,

Windows 10'da karşılaştığınız kullanıcı adı sorunu, muhtemelen kullanıcı profilinizin gizli bir profil olarak oluşturulmasıyla ilgilidir. Windows 7'den Windows 10'a geçişte bazı kullanıcı profili ayarları farklı çalışabilir. "There" olarak görünen klasör, aslında sizin kullanıcı profilinizdir ancak sistem tarafından görünür bir şekilde adlandırılmamıştır.

Yeniden adlandırma seçeneğinin olmaması da bu gizli profil durumunu gösterir. Bu sorunu çözmek için birkaç yöntem deneyebilirsiniz. Öncelikle, bilgisayarınızı güvenli modda başlatmayı deneyin ve ardından "There" klasörünü yeniden adlandırmayı deneyin. Eğer bu işe yaramazsa, Windows'un yerleşik sorun giderme araçlarını kullanabilirsiniz. Kullanıcı hesapları ile ilgili sorun giderme seçeneğini çalıştırmanız faydalı olabilir. Bunun dışında Microsoft'un destek web sitesinden kullanıcı profiliyle ilgili sorunlar için daha detaylı çözümler bulabilirsiniz. Problem devam ederse, sistem geri yükleme noktası kullanarak daha önceki bir zamana geri dönebilirsiniz.

Merhaba,

Windows 10'da kullanıcı klasörünüzün adının "There" olarak görünmesi normal değil, bu durum genellikle kullanıcı profilinizin bozuk olmasından kaynaklanabilir. "There" klasörünün içerisinde önemli dosyalarınızın bulunduğunu düşünüyorum, bu yüzden direkt olarak müdahale etmenizi önermiyorum.

Öncelikle, farklı bir kullanıcı profili oluşturmayı deneyebilirsiniz. Bu yeni profilde Excel kodunuzu test edebilirsiniz. Eğer kod sorunsuz çalışırsa, sorun kullanıcı profilinizle ilgilidir. Bu durumda, mevcut profilinizi yedekledikten sonra, yeni oluşturduğunuz profili ana profil olarak belirleyebilirsiniz.

Microsoft'un destek sayfasında veya internette "bozuk kullanıcı profili onarımı" ile ilgili detaylı bilgi bulabilirsiniz. Bu adımları takip ederek sorunu çözmeye çalışabilirsiniz. Ayrıca, sistem dosyalarınızın bütünlüğünü kontrol etmek için Sistem Dosyası Denetleyicisi (SFC) aracını kullanmayı da düşünebilirsiniz. Bu, sisteminizdeki olası hasarlı dosyaları onarabilir.

Umarım bu bilgiler yardımcı olur. Sorun devam ederse, daha fazla bilgi sağlayarak yeniden yazabilirsiniz.

Geri