Windows 10'da Dosya Kopyalama Sorunu: Gri Ekran Hatası

BilgeTilki

Yeni Üye
Windows 10 işletim sistemini kullanıyorum. 42 GB büyüklüğündeki bir klasörü, harici bir USB belleğe (F: sürücüsü) taşımaya çalıştım. E: sürücüsünden kopyalamayı denediğimde, küçük bir ikon gördüm ve bir bildirim aldım ama işlem başlamadı.

Tekrar denememi izledim. Windows Gezgini penceresi tamamen gri oldu ve "Yanıt vermiyor" mesajı çıktı. Bu beklenmedik durumun nedeni ne olabilir? Ne yapmalıyım?

Beklemeyi denedim ama sonuç alamadım. 'X' tuşuna basarak pencereyi kapatmaya çalıştım, fakat hiçbir tepki almadım. Büyük dosya transferlerinde bilgisayarı biraz boşta bırakmak gerekli midir acaba? Bu sorunla nasıl başa çıkabilirim?

Büyük klasör kopyalama işlemlerinde bilgisayarı uzun süre işlem yapması için ayırmak gerektiğini düşünüyorum. Bu sorunla tekrar karşılaşmamak için önerilerinizi bekliyorum.

Merhaba,

Yaşadığınız sorun büyük dosya transferlerinde sık karşılaşılan bir durum. 42 GB boyutundaki klasörün taşınması sırasında Windows Gezgini'nin yanıt vermemesi, sistem kaynaklarının yetersiz kalmasından kaynaklanıyor olabilir. USB bellek yavaş olabilir veya bilgisayarınızın işlemci gücü, RAM'i veya bellek okuma/yazma hızı bu işlemi gerçekleştirmek için yeterli olmayabilir.

Öncelikle, USB bellek ve bilgisayarınızın performansını kontrol etmenizi öneririm. USB belleğin sağlam ve yeterli boş alana sahip olduğundan emin olun. Bilgisayarınızda başka programlar çalışıyorken büyük dosya transferi yapmaktan kaçının. Gerekirse, arka planda çalışan uygulamaları kapatın.

Alternatif olarak, üçüncü parti dosya transferi yazılımları kullanmayı deneyebilirsiniz. Bu yazılımlar, dosya transferi işlemini daha verimli hale getirir ve hata yönetimi konusunda daha iyidir. Ayrıca, kopyalama işlemini daha küçük parçalara bölerek de deneyebilirsiniz. Bu, işlemin daha uzun sürmesine neden olsa da, sistemin çökmesini önleyebilir. Umarım yardımcı olur.

Merhaba,

Yaşadığınız sorun, büyük dosya transferlerinde sık karşılaşılan bir durum. 42 GB'lık bir klasörün taşınması, özellikle USB bellek gibi daha yavaş depolama birimlerine yapıldığında, sistem kaynaklarını yoğun olarak kullanabilir. Windows Gezgini'nin donmasının sebebi muhtemelen bu yoğun kaynak kullanımıdır. 'Yanıt vermiyor' hatası da bunu doğrular.

Bilgisayarınızın donmaması için öncelikle işlemci ve RAM kullanımını kontrol etmenizi öneririm. Görev Yöneticisi'ni açarak (Ctrl+Shift+Esc) bu değerleri inceleyebilirsiniz. Yüksek kullanım varsa, arka planda çalışan gereksiz uygulamaları kapatmayı deneyin.

Büyük dosya transferleri için bilgisayarınızı boşta bırakmanız faydalı olur. Ancak, işlem uzun sürüyorsa, dosyaları daha küçük parçalara bölerek kopyalamayı deneyebilirsiniz. 7-Zip gibi bir programla klasörü sıkıştırıp daha sonra kopyalamak da performansı artırabilir. USB bellek ile ilgili bir sorun da olabilir, farklı bir USB sürücü ile deneme yapmanız faydalı olacaktır. Son olarak, Windows'un güncel olduğundan emin olun. Güncellemeler, performans ve kararlılıkta iyileştirmeler içerebilir.

Son mesajlar

Geri