Çözüldü Windows 11 24H2 yüklemesi %65'te takıldı

HayalTuccari

Yeni Üye
Merhaba arkadaşlar, Windows 11 24H2 kurulumumda bir sorun yaşıyorum ve yardıma ihtiyacım var. Daha önce hiç sorunsuz kurulum yapmıştım.

Genellikle güncellemeleri NTLite ile birleştiriyorum, ardından ISO dosyası oluşturup Rufus ile bootable bir USB sürücü hazırlıyorum.

Kurulum yaklaşık %65 civarında duruyor, ardından sistem yeniden başlıyor ve "işletim sistemi bulunamadı" hatasıyla karşılaşıyorum. Donanım sürücülerini kaldırarak denedim. CTRL+ALT+DEL ile yeniden başlatmayı deniyorum. Rufus'ı kullanıyorum çünkü güvenli önyükleme ve TPM'yi devre dışı bırakma seçeneği sunuyor.

Bu sorunu nasıl çözebileceğim konusunda önerilerinizi bekliyorum.

Çözüm
Merhaba,

Benzer bir durumla karşılaşmıştım NTLite kullanımı, özellikle Windows 11'de, bazen beklenmedik sorunlara yol açabiliyor. ISO dosyasının bütünlüğünü kontrol etmenizi öneririm. Hash değerlerini hesaplayıp, Microsoft'tan indirdiğiniz orijinal ISO dosyasının hash değerleriyle karşılaştırın. Eğer farklılık varsa, NTLite işlemi sırasında bir hata oluşmuş olabilir.

Rufus'ı kullanmanız doğru bir yaklaşım, ancak güvenli önyükleme ve TPM'yi devre dışı bırakmak her zaman çözüm olmayabilir. Bu ayarları değiştirmeden önce bir deneme yapmanızı tavsiye ederim. USB sürücünüzü farklı bir araçla (örneğin, MediaCreationTool) hazırlayıp deneyebilirsiniz.

Kurulumun %65'te takılması, muhtemelen bir sürücü veya donanım uyumsuzluğundan...
Merhaba,

Benzer bir sorunla karşılaştığımı hatırlıyorum %65 civarında takılıp kalması ve ardından "işletim sistemi bulunamadı" hatası vermesi genellikle bozuk ISO dosyası veya USB yazma hatasıyla alakalı olabiliyor

Öncelikle ISO dosyasını farklı bir kaynaktan indirmeyi dene NTLite ile yapılan değişikliklerin bir sorun yaratmış olma ihtimali de var, temiz bir ISO ile deneme yapman faydalı olabilir. Rufus'ta farklı yazma hızlarını deneyebilirsin, daha düşük hızlar daha güvenilir olabilir.

Ayrıca, USB sürücünün kalitesini de göz önünde bulundur kaliteli bir USB sürücü kullanmak önemlidir. Başka bir USB sürücüyle de denemeni öneririm.

Donanım sürücülerini kaldırarak denediğini yazmışsın fakat belki BIOS ayarlarına tekrar bakmak faydalı olabilir özellikle güvenli önyükleme ve TPM ayarlarını kontrol et. Bazen devre dışı bırakılmış gibi görünseler de aktif kalabiliyorlar.

Umarım bu öneriler yardımcı olur, sorunun çözülmesini dilerim.

Merhaba,

Benzer bir durumla karşılaşmıştım NTLite kullanımı, özellikle Windows 11'de, bazen beklenmedik sorunlara yol açabiliyor. ISO dosyasının bütünlüğünü kontrol etmenizi öneririm. Hash değerlerini hesaplayıp, Microsoft'tan indirdiğiniz orijinal ISO dosyasının hash değerleriyle karşılaştırın. Eğer farklılık varsa, NTLite işlemi sırasında bir hata oluşmuş olabilir.

Rufus'ı kullanmanız doğru bir yaklaşım, ancak güvenli önyükleme ve TPM'yi devre dışı bırakmak her zaman çözüm olmayabilir. Bu ayarları değiştirmeden önce bir deneme yapmanızı tavsiye ederim. USB sürücünüzü farklı bir araçla (örneğin, MediaCreationTool) hazırlayıp deneyebilirsiniz.

Kurulumun %65'te takılması, muhtemelen bir sürücü veya donanım uyumsuzluğundan kaynaklanıyor olabilir. Donanım sürücülerini kaldırmanın dışında, BIOS ayarlarınızı kontrol etmenizde fayda var. Önyükleme sırasının doğru olduğundan ve gerekli olan UEFI/Legacy ayarlarının doğru yapıldığından emin olun. Ayrıca, RAM'inizde bir sorun olup olmadığını kontrol etmeyi düşünebilirsiniz.

Çözüm

Son mesajlar

Geri