Windows 7'yi NVME SSD'ye yükleme

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan Elif
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

Elif

Yeni Üye
NVME SSD'li bir masaüstüm var, bilgisayarıma windows 7 yükleyemiyorum. NVME depolarını tanıyamaz. Kısa metotta herhangi biri benim sorunum için çözüm verebilir mi, bilgisayar başka herhangi bir kriter sorunsuz yükleyen Windows 7 ISO dosyası istiyorum. Bu konuda yardımcı olur musunuz arkadaşlar.

Merhaba,

Windows 7'nin NVMe sürücülerini yerel olarak desteklememesi nedeniyle bu sorunla karşılaşmanız olası. Windows 7, piyasaya sürüldüğü dönemde NVMe teknolojisi yaygın olmadığı için bu desteği içermiyor. Sorunu çözmek için NVMe sürücünüz için Windows 7 uyumlu bir sürücüye ihtiyacınız olacak. Ancak, bu sürücüyü bulmak ve kurmak oldukça zahmetli olabilir ve garanti edilmiş bir çözüm olmadığını belirtmeliyim.

Öncelikle, kullandığınız anakart modelini belirleyip üreticisinin web sitesinden Windows 7 için uygun bir SATA/AHCI sürücüsü indirip, Windows 7 kurulum medyasına entegre etmeyi deneyebilirsiniz. Bu işlem için Rufus gibi bir araç kullanabilirsiniz. Sürücüyü entegre ederken, anakartınızın BIOS ayarlarından AHCI modunu seçtiğinizden emin olun.

Başka bir yöntem ise, bir USB bellek veya farklı bir SATA SSD kullanarak Windows 7'yi kurup, daha sonra NVMe sürücünüzü eklemektir. Ancak bu yöntem de başarı garantisi sunmaz. Windows 7 desteğinin sonlanması nedeniyle, daha yeni bir işletim sistemine geçiş yapmanız, uzun vadede daha stabil bir sistem sunacaktır.

Son mesajlar

Geri