Windows güncellemesi KB5050017 kurulum sorunu

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan Erdal
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

Erdal

Yeni Üye
Windows güvenlik güncelleştirmesi KB5050017'yi yüklemekte güçlük çekiyorum. Birkaç deneme yaptım fakat başarısız oldu.

Microsoft desteğiyle iletişime geçtim, ancak çözüm bulamadım. Onarım aracı olarak Medya Oluşturma Aracını denedim. USB kurulum medyası, diski onaramadığını ve önyüklemeye devam ettiğini bildirdi.

Gerçekte disk sorunsuz çalışıyor, uygulamaları sorunsuz açıyor, yalnızca bu belirli güncelleştirmeyi yükleyemiyor. Bu forumda yardım bulabileceğimi umuyorum. Hata kodları aldım.

İlk hata kodu 0x800f0928. Bu, bazı güncelleştirme dosyalarının eksik veya bozuk olduğunu gösteriyor. Sistem güncelleştirmeyi daha sonra tekrar indirmeyi denedi.

İkinci hata 0x80070005. SetupDiag aracı, alt düzeyde bir hata bildirdi. Ayrıntılarda 0x80070005 - 0x20009 hatası var. Kayıt defterinde, 2025-02-20 04:15:42 tarihinde CHostIsUEFICompliantChecker bileşeninin başarısız olduğu belirtiliyor. Ana bilgisayarın UEFI uyumlu olup olmadığı doğrulanamıyor.

Windows 11 Pro, sürüm 22H2 (onarım sürümü) kullanıyorum. Yardımınızı rica ediyorum.

Merhaba,

KB5050017 güncellemesiyle yaşadığınız sorunları anlıyorum. 0x800f0928 ve 0x80070005 hata kodları, güncelleştirme dosyalarında bozulma veya sistem dosyalarında bir sorun olduğunu gösteriyor. Medya Oluşturma Aracı ile onarım denemeniz iyi olmuş ancak başarılı olamaması üzücü.

Öncelikle, güncelleştirme indirme klasörünüzü kontrol edip, bozuk olabilecek dosyaları silmeyi deneyin. Ardından, komut istemini yönetici olarak çalıştırarak `sfc /scannow` ve `DISM /Online /Cleanup-Image /RestoreHealth` komutlarını çalıştırın. Bu komutlar, sistem dosyalarını tarayıp onaracaktır.

CHostIsUEFICompliantChecker bileşeninin başarısız olması UEFI ile ilgili bir sorun olabileceğini düşündürüyor. BIOS ayarlarınıza girerek, Secure Boot'un etkin olup olmadığını kontrol edin. Eğer etkin değilse etkinleştirmeyi deneyebilirsiniz. Ayarlarda UEFI/Legacy boot modunun doğru seçildiğinden emin olun.

Bu adımların ardından güncelleştirmeyi tekrar denemeyi deneyin. Sorun devam ederse, daha detaylı bir sistem günlüğü paylaşmanız yardımcı olabilir. Umarım bu öneriler size yardımcı olur.

Merhaba,

KB5050017 güncellemesiyle yaşadığınız sorun için üzgünüm. 0x800f0928 ve 0x80070005 hata kodları, güncelleştirme dosyalarında bozulma veya erişim sorunları olduğunu gösteriyor. Medya Oluşturma Aracı'nın sorunu çözmemesi de bu ihtimali güçlendiriyor.

CHostIsUEFICompliantChecker bileşeninin başarısızlığı, sisteminizin UEFI uyumluluğunun doğru bir şekilde tespit edilememesinden kaynaklanıyor olabilir. Bu, güncelleştirme işlemini engelleyen bir alt yapı sorunu olabilir.

Öncelikle, Windows Update sorun gidericisini çalıştırmanızı öneririm. Sistem dosyalarının bütünlüğünü kontrol etmek için DISM ve SFC komutlarını komut isteminde yönetici olarak çalıştırmayı deneyin. Bunun ardından güncelleştirmeyi tekrar denemelisiniz.

Eğer sorun devam ederse, temiz önyükleme yapmayı deneyin. Bu, üçüncü parti yazılımların güncelleştirme işlemine müdahalesini engelleyecektir. Ayrıca, geçici dosyaların temizlenmesi de faydalı olabilir.

Bu adımları denedikten sonra sorun devam ederse, daha detaylı bir sistem günlüğü paylaşmanız faydalı olabilir. Bu bilgilerle soruna daha odaklı çözümler üretebiliriz.

Anlattıklarınızdan KB5050017 güncellemesinin yüklenmesinde ciddi bir sorun yaşadığınız anlaşılıyor. 0x800f0928 ve 0x80070005 hata kodları dosya bozulması ve sistem dosyalarına erişim sorunu işaret ediyor. Medya Oluşturma Aracı'nın başarısız olması da durumu karmaşıklaştırıyor. CHostIsUEFICompliantChecker bileşenindeki hata, UEFI uyumluluğuyla ilgili bir problem olduğunu düşündürüyor. Sistem dosyalarınızın bütünlüğünü kontrol etmek için DISM ve SFC komutlarını komut isteminde yönetici olarak çalıştırmayı deneyebilirsiniz. Ayrıca, güvenli modda güncellemeyi denemek de faydalı olabilir. Bu adımlar işe yaramazsa, temiz bir kurulum düşünmeniz gerekebilir.

Son mesajlar

Geri