Windows Vista 64-bit SP2 Türkçe Sürümünü Bulamıyorum

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan Aslan
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

Aslan

Yeni Üye
Windows Vista işletim sisteminin kurulum dosyalarını içeren bir disk imajı, Windows Vista ISO dosyasıdır. Bu dosya, Windows Vista'yı kurmak için bir USB bellek veya DVD'ye yazılır. Yeni bir bilgisayara kurulum yapmak veya mevcut bir sistemi onarmak için kullanılabilir.

Windows Vista ISO dosyasını nereden elde edebiliriz?

Microsoft, artık desteklemediği Windows Vista için resmi indirme bağlantısı sunmuyor. Yeni işletim sistemlerinin (Windows 7, 8, 10 ve 11 gibi) piyasaya sürülmesinden ötürü bu durum söz konusudur. Yine de, güvenilir olmayan kaynaklardan Windows Vista ISO dosyalarını bulmak mümkün. Güvenli olmayan sitelerden indirme yaparken dikkatli olmak ve güvenilir kaynakları tercih etmek önemlidir. Aksi takdirde zararlı yazılımlar indirebilirsiniz.

Windows Vista ISO dosyasını nasıl kullanabiliriz?

İşte Windows Vista ISO dosyasını kullanmak için bazı adımlar: Öncelikle, güvenilir bir kaynaktan ISO dosyasını indirmelisiniz. Sonrasında, bir DVD yazma programı (örneğin, ImgBurn veya Nero) kullanarak bir DVD'ye veya Rufus ya da başka bir araç kullanarak bir USB sürücüsüne yazabilirsiniz. Daha sonra bilgisayarınızı yeniden başlatın ve BIOS ayarlarından önyükleme sırasını DVD veya USB sürücüsü olarak ayarlayın. Bilgisayarınız yeniden başlayınca, Windows Vista kurulumu başlayacaktır. Kurulum talimatlarını izleyerek işlemi tamamlayabilirsiniz.

Önemli notlar:

Windows Vista, Microsoft tarafından artık desteklenmiyor. Bu nedenle güvenlik güncellemeleri almaz ve güvenlik açıklarına sahip olabilir. Bu nedenle kullanımı tavsiye edilmez. Güncel ve desteklenen bir Windows sürümüne (Windows 10 veya 11 gibi) geçmenizi öneririz. ISO dosyalarını indirirken ve kullanırken dikkatli olmakta fayda var. Windows Vista kurulumu için bir ürün anahtarı gereklidir. Anahtarınız yoksa, Vista'yı etkinleştiremezsiniz.

Geri