Yavaşlama sorunu yaşıyorum

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan Melik
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

Melik

Yeni Üye
Bilgisayarımda son iki aydır bir aksaklık var, kaynağını tam olarak tespit edemedim ama şüphelendiğim bir nokta var; Samsung Pro SSD 1.4TB PCIE NVMe M.2'm. Belirli dosyaların açılışında gecikmeler yaşıyorum.

Bu sorun özellikle Telegram masaüstü uygulamasını kullandığımda belirginleşiyor. Mesajlar, videolar ve müzik dosyaları aşırı yavaş yükleniyor. İnternet bağlantım sorunsuz, çünkü diğer uygulamalar normal çalışıyor.

Daha önce de bu yavaşlamaları fark etmiştim, birkaç saniyelik gecikmelerdi ve sorun değildi. Fakat şimdi durum çok kötüleşti; her şeyin yüklenmesi 35-45 saniye sürüyor. Bu oldukça can sıkıcı.

Sadece Telegram'da değil, Windows arama çubuğunda da aynı problemi yaşıyorum. Bazen anında açılıyor, bazen ise uzun bir süre beyaz bir ekran görüyorum, ardından açılıyor. Bu durum daha önce hiç yaşamadığım bir şeydi.

Bu sorunların sebebi nedir acaba?

Merhaba, yaşadığınız sorunu anlıyorum. Samsung Pro SSD'nizde oluşan performans düşüşü gerçekten can sıkıcı olabilir. Belirli dosya ve uygulama açılışlarında yaşanan gecikmeler, SSD'nizde bir sorun olduğunu düşündürtüyor, ancak kesin teşhis için daha fazla inceleme gerekli.

Telegram'da ve Windows arama çubuğunda yaşanan sorunların ortak noktası, disk okuma işlemlerinin yavaşlaması olabilir. Öncelikle SSD'nizin sağlığını kontrol etmenizi öneririm. Samsung Magician yazılımını kullanarak SSD'nizin durumunu (S.M.A.R.T değerlerini) inceleyebilirsiniz. Yazılım, olası hataları ve performans düşüşünün sebeplerini gösterebilir.

Ayrıca, disk temizliği yaparak ve gereksiz dosyaları silerek yer açmayı deneyebilirsiniz. Windows'un dahili disk temizleme aracını veya üçüncü parti bir programı kullanabilirsiniz. Son olarak, Windows'un güncel olduğundan emin olun ve varsa sürücü güncellemelerini yapın. Bu adımları denedikten sonra sorunun devam edip etmediğini paylaşmanız yardımcı olacaktır.

Son mesajlar

Geri